G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Erzurum’da Bitcoin Dolandırıcılığı Skandalı! Mağdurların Hüsranı Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da Bitcoin adlı sanal para yöntemi ile kazanç vaadiyle milyonlarca lira dolandırılan mağdurlar, 2020 yılında suç duyurusunda bulunmuştu. Tuba P., Seda K. ve Birgül D. isimli şahıslar aracılığıyla vatandaşlardan para toplayarak saadet zinciri kurmuş ve 6 yıl boyunca kâr payı dağıtmıştı. Ancak Tuba P., son aldığı paraların geri ödemesini yapmayarak ortadan kayboldu. Mağdurların 16 kişi, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. Vurgun yapıldığını iddia ettikleri Tuba P., hesabının hacklendiğini öne sürerek ödemeleri yapmayı reddetti.

Dolandırıcılık suçlamasıyla dava açılan Tuba P., Seda K. ve Birgül D. hakkındaki dava süreci karmaşık bir hal aldı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan dava, daha sonra Asliye Ceza Mahkemesi’ne devredildi ancak bu mahkeme de görevsizlik kararı verdi. Dosya istinafa taşındı ve nihayetinde Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülmesi için karar verildi. Dört yıl içinde mahkemeler arasında mekik dokuyan dava dosyası için yeni duruşma günü beklenmektedir.

Bilirkişi raporunda yapılan incelemeler sonucunda mağdurların toplamda 3 milyon 250 bin 100 TL’lik anapara kaybı yaşadığı belirlendi. Raporda, Tuba P.’nin saadet zincirinin başındaki isim olduğu ve Seda K. ile Birgül D.’nin de zincirin içinde aktif rol aldıkları ifade edildi.

Mağdurlardan biri olan Murat Erçek, 100 bin TL’nin üzerinde dolandırılarak büyük bir araç alabilecekken, şu anki piyasa koşullarında o parayla ancak sıfır bir araç alabilecek duruma düştüğünü belirtti. Zamanında hızlı bir yargılama ve adalet talep eden Erçek, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini arzuladıklarını söyledi.

Erzurum’da yaşanan Bitcoin dolandırıcılığı mağdurlarının hala adalet arayışı içinde olduğu, dolandırıcıların ise cezalarını çekmeksizin kaçmaya devam ettiği görülmektedir. Mağdurlar için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve kayıplarının tazmin edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum’da Bitcoin Dolandırıcılığı Skandalı! Mağdurların Hüsranı Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!