G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Erzincan’da Maden Sahasındaki Toprak Kayması: Bakanlar Açıklama Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’da bulunan bir maden sahasında yaşanan toprak kaymasında araba kurtarma operasyonları hala devam etmekte. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde ölçümler devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Heyelan riski sebebiyle çalışma durmuştu. O bölgeler tespit edildi ve 9 işçinin aranmasıyla ilgili faaliyetler sürdürülürken aileler sürekli bilgilendirildi. Bu süreç titizlikle yürütülmekte ve 14 Şubat itibarıyla maden faaliyetleri durdu.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, konuyla ilgili, “Sahada 3 bine yakın personel ve 800’ün üzerinde araç bulunmakta. Güvenliğe öncelik verildiği için arama çalışmaları durduruldu ancak AFAD, güvenli çalışma koşulları sağlanana kadar çalışmalarına devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Her gün sahadan numune alınıyor. Şu ana kadar zehirli bir atığa rastlanmadı. Numune alma çalışmaları sürecek.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Sahaya bir pompa sistemi kuruldu ve maden sahasına küçük bir baraj inşa edilecek. Tehlike oluşturacak bir durum söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap verecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, olayın olduğu gün kendisinin sağlık sorunlarından dolayı bölgeye gidemediğini ancak süreci yakından takip ettiğini ifade etti. Bölgede 2008’de alınan ÇED raporundan sonra 135 kez denetim yapıldığını, 2022’de kapatma kararı alındığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Maden sahasındaki duruma ilişkin gelişmeler devam ederken, Haber7 uygulaması ve Twitter hesabı üzerinden anlık haberlere ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzincan’da Maden Sahasındaki Toprak Kayması: Bakanlar Açıklama Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!