G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, KGAÖ’den Ayrılma Tehdidi Ediyor: “Aksi Takdirde Ayrılacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan, Rusya’nın da içinde bulunduğu altı uluslu askeri ittifak olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nden (KGAÖ) ayrılma tehdidinde bulundu. Bu tehdidi Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yapmıştır. Paşinyan, örgütün Ermenistan’daki sorumluluk alanını belirlememesi halinde ayrılacaklarını söylemiştir. Başbakan Paşinyan, “Eğer KGAÖ, örgütün Ermenistan’daki sorumluluk alanı hakkında açıklama yaparsa ve bu bizim vizyonumuza uygunsa sorun çözülmüş olur.” demiştir. Aksi takdirde Ermenistan’ın KGAÖ’den ayrılacağını belirtmiştir.

Paşinyan, bu açıklamaları Erivan’da düzenlediği basın toplantısında yapmıştır. Başkent Erivan’da basın mensuplarına konuşan Paşinyan, Ermenistan’ın KGAÖ’nün Ermenistan’daki sorumluluk alanına ilişkin net bir yanıt beklediğini ifade etmiştir. Paşinyan, Ermenistan’ın örgüt ile ilişkilerde sorun çıkarmadığını belirtmiş ve sürecin çözümü için adım atılmasını talep etmiştir.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, daha önce Fransız televizyonuna verdiği röportajda KGAÖ’ye katılımlarını askıya aldıklarını duyurmuştu. Bu karar, sorumluluk alanı konusu gündeme geldiğinde alınmıştır. Ermenistan’ın KGAÖ ile yaşadığı farklılıklar, Azerbaycan’ın 2020 sonbaharında 44 gün süren savaş sırasında Karabağ bölgesini ve çevresindeki 7 bölgeyi geri almasından kaynaklanmaktadır. Erivan, Rusya liderliğindeki askeri bloğu, Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınan topraklarını geri almasını engellemediği için eleştirmektedir.

Sonuç olarak, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, KGAÖ’nün Ermenistan’daki sorumluluk alanını netleştirmemesi durumunda örgütten ayrılacaklarını açıklamıştır. Paşinyan, bu adımın örgüt ile ilişkilerde açıklık ve netlik sağlayacağını düşünmektedir. Paşinyan’ın açıklamalarının ardından Ermenistan’ın KGAÖ ile olan ilişkileri ve üyelik durumu gündemdeki önemli konular arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, KGAÖ’den Ayrılma Tehdidi Ediyor: “Aksi Takdirde Ayrılacağız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!