G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Erdoğan’ın ABD Ziyareti İptal Ediliyor İddialarına Yanıt: Gerçekler Ortaya Çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti için hazırlıklarını sürdürürken, medyada gezinin iptal edildiği yönünde haberler çıkmaya başladı. Gazeteci Abdülkadir Selvi ise ABD’den böyle bir bilgi gelmediğini belirterek, zirvenin gerçekleşmesini istediklerini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar vekili John Bass’ın Ankara’ya gelerek hazırlıkları yürüttüğünü açıkladı.

Türkiye cephesinde ise hiçbir yetkiliye Erdoğan’dan ziyaretin iptal edildiğine dair talimat gitmediği vurgulanırken, bu tür bir durumda Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler ve Dışişleri Bakanlığı’nın bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi. Selvi, Türkiye ile ABD arasındaki iklim değişiminin İsveç’in NATO’ya üyeliğine verdiği destekle başladığını ve bu durumun olumlu bir hava yarattığını ifade etti.

Hamas Lideri İsmail Haniye ile yapılan görüşmenin ardından İsrail lobisinin, Erdoğan-Biden görüşmesini seçimlerde olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle engellemeye çalıştığı belirtildi. Ancak Selvi, Türkiye ve ABD’nin ziyarete yönelik hazırlıklarını sürdürdüğünü ve görüşmenin planlandığı tarihte gerçekleşeceğini açıkladı. ABD ziyaretine ilişkin detaylar henüz netleşmemiş olsa da tarih olarak 9 Mayıs’ın belirlendiği kaydedildi.

İsrail lobisinin, son ana kadar görüşmeyi iptal ettirmek için çaba harcadığı ifade edilirken, Türkiye tarafından herhangi bir iptal kararının alınmadığı belirtildi. Selvi, gri bir alan olduğunu ancak Erdoğan’ın ziyaretin iptal edildiği yönünde bir talimat vermediğini dile getirdi. Beyaz Saray ise Erdoğan’ın ziyaretine hazırlandığını ve görüşmenin gerçekleşeceğini aktardı. Bu durumda, 9 Mayıs’ta ABD ziyaretinin gerçekleşmesi beklenirken, tarafların hazırlıklarını sürdürdüğü kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın ABD Ziyareti İptal Ediliyor İddialarına Yanıt: Gerçekler Ortaya Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!