G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST9.182,54
Petrol79,78
GR. ALTIN2.926,68
BTC2.155.444,79

Erdoğan’dan Öğretmenlere Önemli Destek: Şiddet Olaylarına Sessiz Kalmayacağız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkenin kalkınma mücadelesinde hayati önem taşıyan öğretmenleri olumsuzluklardan korumanın ve onlara güvenli bir ortam sağlamanın asli görevleri olduğunu belirtti. Erdoğan, ulvi bir mesleği icra eden öğretmenlerin, geleceğimizi inşa eden ve baş tacı olan kişiler olduğunu vurgulayarak, hükümet olarak öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı kapsamlı bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, bunun için kanun teklifi olarak Meclis’e sunacakları düzenleme ile öğretmenlere yönelik suçlarda cezaların yarı oranında artırılacağını ve bu suçları işleyenlerin cezalarının ertelenmesinin engelleneceğini belirtti. Ayrıca, öğretmenlere yönelik suçlar nedeniyle tutuklamaların yapılacağını ve tutuksuz yargılamanın önüne geçileceğini ifade etti. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının da kamu görevlisi olarak kabul edileceğini vurgulayan Erdoğan, bu kişilere yönelik suçların kamu görevlisine yönelik suçlar gibi değerlendirileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere karşı yapılan şiddet olaylarına sessiz kalmayacaklarını ve bu önemli mesleği fedakarca yürüten öğretmenlere destek olacaklarını söyledi. Ayrıca, İstanbul’da gerçekleşen ve öğretmen İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybettiği canice saldırıya da değinerek, hayatını kaybeden öğretmene Allah’tan rahmet diledi ve ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi. Erdoğan’ın açıklamaları, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi ve cezaların artırılması yönünde önemli adımların atılacağını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Öğretmenlere Önemli Destek: Şiddet Olaylarına Sessiz Kalmayacağız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!