G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,33
GR. ALTIN2.881,07
BTC2.141.357,12

Erdoğan’dan kamu tasarrufu genelgesi: Harcamalarda azami tasarruf sağlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede, kamu kaynaklarının azami tasarruf prensiplerine uygun şekilde kullanılması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşları harcamalarında tasarruf sağlanmasının ve kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasının önemine vurgu yapıldı.

Doğal afetler, salgın hastalıklar ve orman yangınları gibi acil durumlarda yapılması gereken harcamalar genelge kapsamı dışında tutularak, bu tür durumlar için özel tedbirler alınacak. Kamu hizmetleri ve yatırım projeleri bütçe sınırları içinde kalınarak azami tasarruf anlayışıyla yürütülecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi faaliyet alanları dışında hiçbir harcama yapmaması ve ihtiyaçları doğrultusunda alımlarda ölçek ekonomisinden yararlanması önemle vurgulandı. Ayrıca, taşınmaz edinilmesi, kiralama ve kullanma konularında da belirli kısıtlamalar getirildi.

Resmi taşıtların yeni edinilmeyeceği, yurt içinde ve yurt dışında yeni hizmet binaları alınmayacağı, lojman ve sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılacağı belirtildi. Aynı şekilde, taşıt edinimi konusunda da kısıtlamalar getirilerek, yerli ve elektrikli taşıtlara dönüşüm teşvik edilecek. Kamu personelinin fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılmayacağı, zorunlu haller dışında taşıtların kullanımına izin verilmeyeceği belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında enerji maliyetlerinin azaltılması, LED dönüşümü ve yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılması gibi tedbirler alınacak. Basel ve yayın giderlerinin minimize edilmesi, günlük gazete alımlarının durdurulması, basılı yayınların dijital ortama taşınması kararlaştırıldı.

Her yönetici, tasarruf ilkelerinin uygulanmasından sorumlu olacak ve genelgeye uygun olmayan ihaleler iptal edilecek. İlgili mevzuata aykırı davranışlarda bulunanlar hakkında yaptırımlar uygulanacak. Bu doğrultuda, genelgenin kararlılıkla uygulanarak kamu kaynaklarının etkin şekilde kullanılması sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan kamu tasarrufu genelgesi: Harcamalarda azami tasarruf sağlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!