USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.264.040,41

Erasmus Projesi kapsamında Diyarbakır’a gelen İtalyan kafile hırsızların hedefi oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erasmus Projesi kapsamında Diyarbakır’a ziyaret gerçekleştiren 10 İtalyan turist, halay çekerken hırsızların hedefi oldu. Davul zurna eşliğinde dans eden kafileye yaklaşan hırsızlar, genç turistlerden birinin cep telefonunu çaldılar. Linda Ugolini (19), cep telefonunun kaybolduğunu fark etti ancak hareketli anları videoya çeken arkadaşı sayesinde hırsızlığın yaşandığını öğrendi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızlık olayını aydınlattı. Şehir merkezinde yankesicilik yapan şahısların kimlikleri tespit edilerek gözaltına alındı.

Ekipler, telefon hırsızlığını gerçekleştiren 3 şahıs ile telefonu satın alan 2 kişiyi operasyonla ele geçirdi. Linda’nın telefonu da bulunarak, turistlerin ülkelerine dönüşlerinden önce kendilerine teslim edildi. Genç turist, polise teşekkür ederken Türk arkadaşlarına da desteği için minnettarlığını dile getirdi. Diğer hırsızlık vakalarıyla da ilişkilendirilen 5 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi.

Diyarbakır’ın tarihi surları içerisinde gerçekleşen olay, turistler üzerinde olumsuz bir etki bıraktı. Ancak güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde hırsızlık olayı çözüme kavuşturuldu. Bu tür olumsuz durumların yaşanmaması için güvenlik güçleri ve turistler arasındaki işbirliği oldukça önemli. Diyarbakır’ı ziyaret eden turistlerin güvenliği için gerekli tedbirler alınarak, olası hırsızlık ve benzeri durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erasmus Projesi kapsamında Diyarbakır’a gelen İtalyan kafile hırsızların hedefi oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!