G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

ENAG Kurucusu Prof.Dr. Veysel Ulusoy’un Döviz Tavsiyesi Yıkıcı Sonuçlar Doğurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun kurucusu Prof.Dr. Veysel Ulusoy, 31 Mart seçimleri öncesi dövizin yükseleceği yönünde bir tahminde bulunmuştu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dolar kurunun vahim sonuçlar doğurabileceğine dair uyarılarda bulunmuştu. Ardından, döviz alın uyarısında bulunarak takipçilerini harekete geçirmişti.

Bu uyarıları dikkate alan Melis Cihan Alput, babasının dövize yatırım yapmasına sebep olan Veysel Ulusoy’un tavsiyelerinin üzüntü verici bir sonuç doğurduğunu paylaştı. Babasının tüm altınlarını satarak dolar aldığını ve hatta kredi çekerek daha fazla dolar edindiğini belirten Alput, Ulusoy’un öngörülerinin gerçekleşmemesi sonucunda kötü günlerin başladığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta babasını beyin kanamasından kaybettiğini belirten Alput, babasının sadece Veysel Ulusoy’un tavsiyelerine güvenerek böyle bir yatırım yapmak zorunda kaldığını ve sorumlusu olan kişi tarafından engellendiğini dile getirdi.

Ulusoy’un endişelerine ve uyarılarına rağmen bazı kişilerin bu durumdan etkilenerek maddi kayıplar yaşamaları, yatırımlarını dövize yönlendirenlerin risk altında olduğunu gösteriyor. Bu durum, kişisel finansal kararlar alırken dikkatli olmanın ve birçok farklı kaynaktan bilgi alarak karar vermenin önemini vurguluyor.

Öte yandan, sosyal medya üzerinden yapılan bu tür uyarıların etkilerinin ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceği de bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Yatırımlarını yaparken güvenilir kaynaklardan doğru bilgiler edinmek ve kendi analizlerini yapmak, finansal kayıpların önüne geçebilmek adına oldukça önemli bir adımdır. Bu tür durumlarda duygusal kararlar vermek yerine mantıklı bir şekilde hareket etmek, kişilerin maddi açıdan zarar görmesini engelleyebilir.

Sonuç olarak, finansal kararlar alırken dikkatli olmanın ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinmenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Herkesin kendi analizlerini yaparak yatırım yapması, gelecekte olası maddi kayıpların önüne geçebilir ve bu tür olayların tekrar yaşanmasını engelleyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ENAG Kurucusu Prof.Dr. Veysel Ulusoy’un Döviz Tavsiyesi Yıkıcı Sonuçlar Doğurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!