G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,93
CNY4,87
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.174,58
Petrol75,81
GR. ALTIN2.915,67
BTC2.102.621,17

Emeklilere Yeni Dönemde Büyük Artış: Başlıkları Cevdet Yılmaz Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber ekranlarında enflasyonla mücadele ve emeklilerle ilgili planlarını açıkladı. Yılmaz, emeklilere yapılan geçici artışın 6 ay için geçerli olduğunu ve bu süre sonunda yeni değerlendirmeler yapılacağını belirtti. Ayrıca Çalışma Bakanlığı’nın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmaların tamamlandığında toplumla paylaşılacağını söyledi.

Yüksek enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyonun düşeceğini ifade etti. Ayrıca, yerel seçimlere değinen Yılmaz, AK Parti’nin seçim sonuçlarını her zaman saygıyla karşıladığını ve vatandaşın iradesine her zaman saygı gösterdiklerini belirtti.

Emeklilerin maaşlarını hesaplayanlar için önemli ipuçları veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıklamalarına da değinen Yılmaz, enflasyon beklentilerinin düştüğünü ve emeklilere yapılacak zam oranını etkileyebileceğini aktardı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarını da paylaşarak SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 15,05’lik zamı hak ettiğini belirtti.

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon rakamlarını hesaba katarak yapılan hesaplamalara göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 25,46 olması bekleniyor. Bu rakamın Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarına yapılacak zamlara yansıyacağını belirten Yılmaz, emeklilere yapılacak zamların adil ve dengeli bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın A Haber’deki açıklamalarına göre, emeklilerle ilgili yapılan çalışmaların toplumla paylaşılacağı ve enflasyonun düşürülmesi konusunda kararlılıkla hareket edileceği görülüyor. Yılmaz’ın geçici artışlar ve enflasyon beklentilerine ilişkin verdiği bilgiler, emeklilerin maaşlarına yapılacak zamların nasıl hesaplanacağı konusunda da önemli ipuçları niteliğinde. Emeklilerin maaşlarına yapılacak zamların adil ve dengeli bir şekilde gerçekleşeceğini belirten Yılmaz, hükümetin emeklilerin ekonomik durumunu önemsediğini ve gerekli adımların atılacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere Yeni Dönemde Büyük Artış: Başlıkları Cevdet Yılmaz Açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!