G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Elazığ’ın Tarihi Harput Mahallesi’nde Kurulan Kahve Fincanı Müzesi 20 Bin Ziyaretçiyle Büyük İlgi Görüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın Harput Mahallesi’nde bulunan Kahve Fincanı Müzesi, 29 Ekim 2023 tarihinde Valilik ve belediyenin katkılarıyla Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından açıldı. Müzede, yaklaşık 5 bin fincan sergileniyor ve bu fincanlar, tarihi ve kültürel bir değere sahip. Müze, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen 2023 fincanla başladı ancak zamanla koleksiyon 5 bin fincana ulaştı. Ayrıca, müzenin özgün dokusuna katkıda bulunan bağışçıların isimleri, fincanların yanında bulunan bakır levhalara yazılarak ölümsüzleştiriliyor. Müzeyi ziyaret edenlerin sayısı, 4 ay gibi kısa bir sürede 20 bin kişiyi aştı ve müze büyük ilgi gördü.

ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, müzenin kurulma amacını ve önemini açıkladı. 500 yıllık bir kahve kültürüne sahip olan Anadolu’da, Cumhuriyet’in 100. yılında 2023 fincan hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Müzede tarihi eser niteliğinde olan en az 100 ile 150 yıllık fincanların bulunduğunu ve hatta 300 yıllık bir fincanın da sergilendiğini vurguladı. Bulut, müzenin dünya çapında benzersiz olduğunu ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, müzeye fincan bağışlayan ziyaretçilerin isimlerinin, hatırlarıyla birlikte ölümsüzleştirildiğini belirtti.

Müze ziyaretçilerinden Gülbahar Mavidemir ve Zübeyde Ateş, Kahve Fincanı Müzesi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mavidemir, müzeyi ziyaret ederken şehit olan iki kaynının hatırasına 2 fincan bağışladıklarını ve müzenin diğer illere örnek olmasını dilediğini söyledi. Ayrıca, Atatürk’e ait bir kahve fincanının sergilenmesinden etkilendiğini belirtti. Ateş ise müzenin güzelliğine vurgu yaparak herkesin bu müzeyi görmesi gerektiğini ifade etti.

Kahve Fincanı Müzesi, Elazığ’ın turizmine ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlıyor. Müzede bulunan tarihi ve kültürel değere sahip fincanlar, ziyaretçilere nostaljik bir deneyim sunarken, müzenin benzersizliği ve ziyaretçi sayısındaki hızlı artış, Harput Mahallesi’nde önemli bir turistik nokta haline gelmesini sağlıyor. Ahmet Bulut ve ETUDER’in yönetimi, müzenin daha da büyüyüp gelişmesi için çalışmalarını sürdürürken, ziyaretçiler de bu eşsiz müzeyi keşfetmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’ın Tarihi Harput Mahallesi’nde Kurulan Kahve Fincanı Müzesi 20 Bin Ziyaretçiyle Büyük İlgi Görüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!