G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.306.568,57
Son Gelişmeler

Ekrem İmamoğlu: Terörle Mücadelede Birlik ve Beraberlik Vurgusu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nın kapanış gününde stantları dolaştı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına oluşturulan alana da uğrayan İmamoğlu, karanfil bırakarak başsağlığı diledi.

Bu ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bugün ülkemizi derinden sarsan hain terör saldırısında çok değerli vatandaşlarımızı kaybettik. İstanbul’daki bu önemli fuarda TUSAŞ standını ziyaret etmekteyim. Terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımız ve o kıymetli evlatlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, milletimize ve hepimize başsağlığı olsun” ifadelerini kullandı.

### “BİRLİK VE BERABERLİK HERKESİN VATAN BORCUDUR”

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz açısından birlik ve beraberliğin korunması, hepimizin en büyük vatan borcudur. Bu tür hain saldırılarla başa çıkmanın en etkili yolu, birlikte ve kenetlenerek hareket etmektir. Bu sorumluluğu yerine getirmek, dayanışma içinde olmak, Türk milletinin en büyük gücüdür. Savunma sanayimizin önemi, ülkemizin güvenliği ve bağımsızlığının teminatı olarak karşımıza çıkmaktadır. Terörü lanetlemek ve terörle mücadelede ulusal savunma sanayimizin çabalarını takdirle izliyoruz.”

### “TERÖRÜN AMACINA ULAŞMASINI ENGELLEYECEĞİZ”

İmamoğlu, “Halk olarak kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin hiçbir bireyinin, terör tehdidi altında yaşamayacağı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözleriyle ifade ettiği gibi, savunma sanayisinin gelişimi, Türk devletinin önceden belirlediği bir hedefidir. Bu nedenle, TUSAŞ gibi kuruluşların yükselmesi, bağımsızlığımızın güvencesi olacaktır” dedi.

### “MİLLİ MESLEKTA BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

İmamoğlu, “1953 yılında kurulmuş olan TUSAŞ, ülkemiz için 50 yılı aşkın süredir faaliyet göstermektedir. Bu kurumun milli bir kimliğe sahip olması da bizim için büyük bir onurdur. Saldırının hemen sonrasında TUSAŞ çalışanlarının ‘Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz’ açıklaması, milletimizin iradesini yansıtmaktadır. Bu ses, birlik ve beraberlik duygusunun bir ifadesidir. Bu vatansever duruşu hissetmek ve paylaşmak için birlikte mücadele etmeliyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte milli meseleler üzerinden yapılacak her türlü mücadeleyi dayanışma içinde yürütmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu: Terörle Mücadelede Birlik ve Beraberlik Vurgusu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!