G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU’NDAN TROY KART KULLANIMI İÇİN YENİ KARARLAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ülkedeki ekonomiye etkilerini ele alındığı bir açıklama yapıldı. 11 il ve 14 milyon vatandaşı etkileyen depremin, “asrın felaketi” olarak nitelendirilmesine rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü ve istikrarlı bir yapıya sahip olduğu vurgulandı. Enflasyonun düşürülmesi, kamu maliyesinin güçlendirilmesi ve cari açığın azaltılması gibi hedefler doğrultusunda çeşitli politikaların uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, enflasyonla mücadele için para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde yürütüldüğü ve yapısal reformların hızla devam ettiği vurgulandı. 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da takvimlendirilmiş yapısal reform alanlarında gelinen son durumun ele alındığı EKK toplantısında, afetlerle mücadeleden yeşil ve dijital dönüşüme, fiyat istikrarından kamu maliyesine kadar birçok alanda atılan somut adımların belirli bir takvim çerçevesinde ilerlediği ifade edildi. Bu reform niteliğindeki düzenlemelerin ekonomik ve sosyal alanlarda yapısal iyileşmeleri sağlayarak kalkınmanın hızlanmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Sermaye piyasalarının derinliği ve etkinliğinin artırılması, finansal okuryazarlığın geliştirilmesi ve bireysel tasarrufların daha etkin bir şekilde kullanılması amacıyla çeşitli çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı. Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri’ne ilişkin mevcut durumun değerlendirildiği açıklamada, bu programın önümüzdeki dönemde güçlendirilerek sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca, TROY kart kullanımının yaygınlaştırılması ve finansal altyapının güçlendirilmesi için çeşitli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, VISA’dan kaçan kullanıcıların TROY kartı kullanımının yaygınlaşması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının öncülük edeceği belirtildi. Bu çalışmalarla birlikte finansal altyapının güçlendirilmesi ve bireysel tasarrufların daha etkin kullanılması hedeflenmekte olduğu kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU’NDAN TROY KART KULLANIMI İÇİN YENİ KARARLAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!