G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

EFES-2024 Tatbikatı İzmir’de Başladı: Dost ve Müttefik Ülkelerden Geniş Katılım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de devam eden EFES-2024 Tatbikatı, dost ve müttefik ülke unsurlarının geniş katılımıyla gerçekleşiyor. Bu tatbikat, EFES serisi tatbikatlar arasında bugüne kadar en geniş katılımlı birleşik ve müşterek tatbikat olarak dikkat çekiyor. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanı sıra 48 ülkeden temsilcilerin katıldığı tatbikatta harp senaryoları gerçekleştiriliyor.

EFES-2024 Tatbikatı alanında, Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda 47 savunma sanayi firmasının yerli ve milli imkanlarla üretilen ürünlerinin sergilendiği Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi de gerçekleşiyor. ASELSAN, elektronik harp, haberleşme sistemleri, elektro-optik sistemler ve komuta kontrol ekipmanları gibi 70’e yakın sistemiyle Doğanbey Tatbikat Bölgesi’nde sergileniyor.

Birleşik, Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında gerçekleşen EFES-2024’de, canlı görüntüler ASELSAN telsizleri üzerinden gönderiliyor. Örneğin, 23 Mayıs 2024 tarihinde denizde mayın arama ve imha faaliyeti icra eden birliğin görüntüleri, ASELSAN telsizleri aracılığıyla başarılı bir şekilde aktarılıyor.

24 Mayıs 2024 sabahında TCG ANADOLU’dan yapılan çıkarma faaliyetine ZAHA’larla katılan Amfibi Deniz Piyade Unsurları tarafından gerçekleştirilen meskun mahal muharebesinin görüntüleri de ASELSAN telsizleriyle canlı olarak iletiliyor. Bu canlı görüntüler sayesinde, Milli Savunma Bakanı’nın da bulunduğu seyir yerindeki ekranlardan operasyonlar anlık olarak takip ediliyor.

EFES-2024 Tatbikatı, hem milli hem de uluslararası savunma sanayi şirketlerinin ürünlerini sergileyerek, katılımcılara farklı perspektifler sunuyor. Bu tatbikat, askeri yeteneklerin geliştirilmesi ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi için önemli bir platform olma özelliğini taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EFES-2024 Tatbikatı İzmir’de Başladı: Dost ve Müttefik Ülkelerden Geniş Katılım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!