G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.864.732,63

Edirne’de Yakalanan Suriyelilerin Akıl Almaz Kaçak Yolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de Çok Sayıda Mülteci Yakalandı

Özellikle Suriye ve Afganistan’dan gelen kaçaklar Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. 10 milyonlarca sığınmacı ve kaçak arasından bir kısmı Avrupa’ya kaçak yollarla gitmeye çalışırken yakalanıyor. Bu durumun son örneği Edirne’de yaşandı.

Edirne’den yurt dışına çıkmaya çalışan 2 Suriyeli bir cipin koltuğunun altında bulundu. Polis ekipleri araç sürücüsünü gözaltına aldı. Suriyelilerin nefes alması için kullanılan akıl almaz yöntem de ortaya çıktı. Aracın arka koltuğunun altında bulunan Suriyelilerin nefes alması için hortum sistemi kurulduğu belirlendi.

Polis ekiplerinin Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki koordineli çalışma sonucu yakalanan Suriyeliler İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Araç sürücüsü T.P. hakkında ‘Göçmen kaçakçılığı’ suçundan adli işlem başlatıldı.

Suriyelilerin kullandığı hortum sistemi akıllara Kemal Sunal ve Şener Şen’in oynadığı ‘Davaro’ filmini getirdi. Filmde Şener Şen’in oynadığı ‘Sülo’ karakterinin hayatta kalması için sahte mezara hortum bağlanmıştı. Bu ilginç detay, olayı daha da ilginç hale getirdi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olayın ardından Kaçakçılık ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nün detaylı bir soruşturma başlattığı bildirildi. Türkiye’nin sınırlarının daha sıkı denetlenmesi gerektiği ve kaçakçılıkla mücadelede daha etkili önlemlerin alınması gerektiği konusunda yetkililer uyarılarda bulundu. Olayın ardından insan kaçakçılığına karşı alınacak önlemlerin arttırılacağı belirtildi.

Son zamanlarda artan kaçakçılık olayları, güvenlik birimlerini ve göçmenlere yardım sağlayan kuruluşları daha da hassas kılmış durumda. Güvenlik güçleri, sınırların daha sıkı bir şekilde denetlenmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Kaçakçılıkla mücadelede halkın ve yetkililerin işbirliği önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edirne’de Yakalanan Suriyelilerin Akıl Almaz Kaçak Yolu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!