USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Eco Drone ile Ormanları Yeşerten Genç Girişimcilik Hareketi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de farklı üniversitelerden 7 öğrenci, 2017 yılında bir araya gelerek küresel iklim değişikliği ile mücadele etmek amacıyla özel bir insansız hava aracı geliştirdi. Bu hava aracına “Eco drone” adını veren genç girişimciler, Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaparak havadan ağaç tohumları ekmeye başladı. Özel olarak tasarlanan sistem sayesinde, ormanlık alanlara havadan ağaç tohumları ekmek mümkün hale geldi.

Ecording adlı kuruluş, 2030’a kadar 7 farklı teknolojik ürün geliştirmeyi hedefleyen bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Ormanları koruma ve orman varlığını artırma amacı güden bu kuruluş, insansız hava aracı olan ecoDrone ve yeni ürünleri ecordingApp ile bireysel karbon ayak izlerini azaltmayı ödüllendiriyor. Ayrıca, önlenen karbon salımı miktarını görebilmek ve çevresel etkileri takip edebilmek de mümkün hale geliyor.

Ecording kurucusu Mert Karslıoğlu, sosyal girişimcilik macerasının üniversitede aldığı dersle başladığını belirtiyor. Ormanlaştırılması gereken alanlara tohum topu atışları yaptıklarını açıklayan Karslıoğlu, tohumların dış etkenlerden korunmaları için tohum toplarına dönüştürüldüğünü ifade ediyor. Ayrıca, orman toprağıyla kaplanan tohum toplarının kırsalda yaşamını sürdüren kadınlarla birlikte üretildiğini de vurguluyor. 2019’dan bu yana 150’den fazla partnerleriyle birlikte çalışan kuruluş, 15 milyondan fazla tohum topunu toprakla buluşturdu.

Karslıoğlu, Ankara, Artvin, Mersin ve Muğla gibi 4 farklı ilde 8 farklı tohum türüyle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söylüyor. Bu süreçte hem Türkiye’den hem de global ölçekte birçok ödül aldıklarını belirten Karslıoğlu, yeni ürünleri olan ecordingApp’in bir mobil uygulama olduğunu açıklıyor. Geri dönüşümden sokak hayvanı beslemeye kadar çeşitli görevleri içeren uygulama, çevre üzerinde olumlu etkiler yaratmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eco Drone ile Ormanları Yeşerten Genç Girişimcilik Hareketi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!