G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Dünyanın En Kısa Kadını Jyoti Amge İle Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de yaşayan Sultan Kösen, dünyanın en uzun adamı unvanını koruyor. Sultan Kösen, 2 metre 51 santimetre boyuyla ve ayrıca 27,5 santimetre uzunluğundaki elleri ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla 2009’da Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Irvine kentinde, boyu 62,8 santimetre olan Jyoti Amge ile buluştu. Sultan ve Jyoti eğlenceli bir kahvaltı sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu buluşma bir ABD’li prodüktör tarafından düzenlendi ve organizasyon kapsamında yarın Los Angeles’a gidecekler. Bu buluşma aynı zamanda bir ABD’li yapımcı tarafından kayda alınacak. Sultan ve Jyoti’nin buluşması, 2018’de Mısır’da gerçekleşmiş ve Giza Piramitleri’ni ziyaret etmişti. Sultan Kösen, yaptığı 500’den fazla seyahat ile 128 ülkeye ayak basmak istemiyor.

Sultan Kösen, verdiği bir röportajda dünyanın yaşayan en uzun insanı olmanın mutluluğunu yaşadığını ve 15 yıldır bu rekoru koruduğunu dile getirmişti. Dünyanın her yerinde ülkenin tanıtımına katkı sağlamak istediğini belirtti. Ayrıca, “Yeryüzünün yaşayan en uzun insanıyım. 42 yaşına girdim. 15 yıldır rekorlar kitabındayım ve rekorumu koruyorum. Her yıl kitap basımında da benim fotoğrafım yer alıyor.” şeklinde açıklama yapmıştı. Bugüne kadar 128 ülke gezdiğini dile getiren Kösen, Türkiye’yi dünyaya tanıtarak kültür elçisi olarak ülkesini temsil ettiğini belirtti. Mardin’in dilleri ve dinleri ile dünyaya örnek olabilecek bir şehir olduğunu vurgulayarak, tüm dünyaya Mardin’i örnek göstermek istediğini belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Dünyanın En Kısa Kadını Jyoti Amge İle Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!