G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,41
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.919,50
BTC2.105.965,94

Doğu Karadeniz’de tehlikeli varangel teleferikleri! Yerden 100 metre yükseklikte ölümle burun buruna!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Karadeniz’de varangel olarak bilinen ilkel teleferiklerin sayısı artmakta ve bu durum ölümlü ve yaralamalı kazalara sebep olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da meydana gelen kaza sonrası 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmış ve 174 kişi kurtarma operasyonu ile tahliye edilmiştir. Bu olayın ardından Rize’de çay hasadı ve yük taşımanın yanı sıra vatandaşların sarp arazide yolu olmayan evlere ulaşımında kullandığı varangelere olan ilgi azalmıştır. Özellikle Muradiye beldesinde sıkça kullanılan varangel, 100 ile 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğe ulaşabilen bir teleferik türüdür. Yerel halk, yük taşımak dışında teleferiğin kullanımını da riskli bulmaktadır.

Mehmet Küçükmustafa, Antalya’daki kaza sonrası varangele binmeyi bıraktıklarını ve sadece yük ve eşya taşıdıklarını belirtmiştir. Küçükmustafa, tel güvenli olsa da korkularının arttığını ve teleferiği kullanmamayı tavsiye ettiğini ifade etmiştir. Bölgedeki ilkel teleferiklerin denetimsiz olduğunu vurgulayan Hüseyin Kazdal, varangellerin sağlamlığının bilinmediğini ve hayatın bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söylemiştir. Zekeriya Kebiroğlu ise teleferiklere binmeyi reddederek, Antalya’daki ve bölgedeki varangellere para verseler dahi binmeyeceğini ifade etmiştir. Özellikle Antalya’daki teleferik kazası sonrası insanların varangel kullanmaktan kaçındığını ve bu tür taşıma araçlarının güvensiz olduğuna inandıklarını belirtmiştir.

Bölgedeki varangel kullanımı ve güvenliği konusunda endişeler artarken, ilkel teleferiklerin sıkça kullanıldığı bölgelerde tedbirlerin alınması ve denetimlerin artırılması gerektiği vurgulanmaktadır. Yerel halkın varangel konusundaki uyarıları dikkate alınarak, bu tür teleferiklerin hem yük taşıma hem de ulaşım amacıyla kullanımının gözden geçirilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması önem arz etmektedir. Bu sayede gelecekte yaşanabilecek kazaların önüne geçilebilir ve teleferiklerin güvenli bir şekilde kullanımı sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğu Karadeniz’de tehlikeli varangel teleferikleri! Yerden 100 metre yükseklikte ölümle burun buruna!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!