G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,88
GBP45,79
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,83
GR. ALTIN2.895,42
BTC2.177.493,53

Doğayla İç İçe Tatil: Milli Parklar ve Tabiat Parkları Dolup Taştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa ve açık hava severler, 6-14 Nisan tarihleri arasındaki tatil döneminde DKMP Genel Müdürlüğü’ne bağlı tabiat parklarına ve milli parklara akın etti. Bu süre zarfında 2 milyon 906 bin 385 kişi, bahsi geçen alanları ziyaret etti. En fazla ilgi gören yer ise 278 bin 748 ziyaretçiyle Ormanya Tabiat Parkı oldu. Beydağları Sahil Milli Parkı, Marmaris Milli Parkı, Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Burç Tabiat Parkı da listenin devamındaki popüler destinasyonlardı.

Geçen yıl bayram tatilinde 1 milyon 333 bin 718 kişiyi ağırlayan korunan alanlar, doğaseverleri bu yıl da ağırlamaktan mutluluk duydu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, DKMP Genel Müdürlüğü tarafından korunan bu alanların kaynak değerlerini koruma çabalarının devam ettiğini belirtti. Uzun tatil dönemlerinde doğa etkinliklerine ilgi gösteren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Yumaklı, tanıtım merkezleri, konaklama tesisleri, seyir terasları, tur güzergahları ve macera parkurları gibi projelerin geliştirildiğini vurguladı. Korunan alanların gelecek nesillere aktarılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Yumaklı, her yıl daha fazla vatandaşın korunan alanlarda vakit geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtirken, doğa severlerin bu alanlardan mutlu ayrılmalarının kendilerini motive ettiğini ifade etti. Ülkemizin doğal güzelliklerini korumayı ve geliştirmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Yumaklı, vatandaşların tabiat parkları ve milli parklardan güzel anılarla ayrılmalarının önemine dikkat çekti. Doğal güzelliklerin korunması ve artırılmasında kararlı olduklarını belirterek, bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğayla İç İçe Tatil: Milli Parklar ve Tabiat Parkları Dolup Taştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!