G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.318.055,24

Diyanet’te Akraba Ataması Skandalı: Ali Erbaş’tan Kızı ve Damat İçin İhtiyaç Üstü Yer Değişimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Aile İçi Atamalar ve Tartışmalar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, sürekli gündemde olmayı başaran skandalların gölgesinde, damadı ve kızının mutluluğu için yoğun bir çaba içerisinde. Düzce’nin Çilimli ilçesinde müftü olarak görev yapan damadı Muhammed Likoğlu’nun, İstanbul’un 1. sınıf ilçelerinden Beykoz Müftülüğü’ne atanması hem merak hem de tartışma konusu oldu. Üstelik, Likoğlu’nun görev süresi bu atama için yeterli görünmüyordu. Bunun yanında, Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi.

Aileye ayrıca, villa standardında bir lojman da tahsis edildi. Bu lojmanın seçiminde, Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın doğrudan rol oynadığı ifade edildi.

Beykoz Atamasında Şartların İhlali Tartışılıyor

Merve Safa Likoğlu’nun ataması sonrasında, damadı Likoğlu’nun atamasıyla ilgili detaylar da gün yüzüne çıktı. Beykoz’a atanmak için gerekli olan şartlardan biri, müftülükte en az altı yıl süreyle çalışmış olma kriteriydi fakat bu kural Likoğlu için uygulanmadı.

Seher Erbaş'ın İstanbul’da, kızı ve damadı için Beykoz’u seçtiği iddia ediliyor.

Likoğlu, yönetmelikte yer alan “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi kapsamında atanarak işe başladı. Atamadan önce, Seher Erbaş’ın İstanbul’da kampa gidip, 39 ilçe arasından Beykoz’u seçtiği bildirildi.

Atamaların Hakkaniyeti Üzerine Eleştiriler

Diyanet kaynakları, bu atamaların şartları yerine getirmeyen bir kişi lehine yapıldığını, bu nedenle de şartları yerine getiren ve Beykoz’u tercih eden 50’ye yakın müftünün haklarının gasbedildiği yorumunu yapıyor. Diyanet personeli, Ali Erbaş’ın yazar Alev Alatlı’nın vefatında "Her yasal olan helal değildir" sözüne atıfta bulunarak “Atama yasal olabilir ama helal değil” şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Merve Safa Erbaş Likoğlu

Sosyal Medyada Gündem Olan Paylaşımlar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu, sosyal medya paylaşımlarıyla daha önce de dikkatleri üzerine çekmişti. Tepkiler nedeniyle muhtemelen hesaplarını kapatan Merve Hanım, BMW marka otomobilinin anahtarını gösterdiği bir fotoğraf paylaşarak, "O kadar isterim ki, seni istediğim an bulabilmeyi, olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi…" ifadelerine yer vermişti.

Diğer bir dikkat çekici paylaşımında ise, havalimanında olduğu söylenen üç çocuğun arkasından çekilmiş bir fotoğrafı ile birlikte, "Bu çocuk pandemiye denk geldi, sadece iki ülkeye gitti" yazmıştı. Diğer bir çocuğa ilişkin "Bu kız 13 ülke gezdi" ifadesini kullanmış, en küçük çocuğa yönelik ise esprili bir dille “Sen de fasulyecim, yüro 30 lira, maalesef cennet vatanımızda nereleri görebilirsen artık” demiş ve "Hiç sesini çıkarma" şeklinde bir not ekleyerek sinirli bir adam emojisi koymuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet’te Akraba Ataması Skandalı: Ali Erbaş’tan Kızı ve Damat İçin İhtiyaç Üstü Yer Değişimi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!