G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsraile Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etme yönündeki açıklamalarına karşı bir açıklama yayımladı. Bakanlık, Ben Gvir’in bu açıklamalarının, İsrail’in Kudüs’teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik yeni ve son derece tehlikeli bir girişim olduğunu belirtti. Bu tür açıklamaların Müslüman topluluklar arasında büyük infiale yol açtığı ve endişe yarattığı vurgulandı. Aksa Camii’ni hedef alan bu tür provokasyonların Müslümanların duygularını incittiği ve gerginliklere neden olduğu ifade edildi. Ayrıca, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel istikrarı tehdit ettiği belirtilerek uluslararası toplumun müdahalesi gerektiği vurgulandı.

Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etmek istediğini söylemesinin ardından İsrail Başbakanlık Basın Ofisi konuya ilişkin bir açıklama yaparak Mescid-i Aksa’nın statüsünün değişmediğini savundu. Ben Gvir’in bu açıklamalarına uluslararası camiadan ve ülke liderlerinden tepkiler gelmeye devam etmektedir.

Dışişleri Bakanlığı, Ben Gvir’in açıklamalarını kınayarak İsrail hükümetini Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulması ve koruma sağlanması konusunda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanların kutsal bir mekanı olduğu ve bu tarz girişimlerin tüm dünyada Müslümanların hislerine zarar verdiği ve gerginliklere yol açtığı vurgulandı. İsrail hükümetinin Filistin halkına yönelik politikalarının bölgesel ve küresel istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekilerek uluslararası camiadan harekete geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etme çabası, İsrail’in Kudüs’teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün kimliğini değiştirmeye yönelik bir girişim olarak nitelendirildi. Bu tür girişimlerin Müslüman topluluklar arasında infial yarattığı ve gerginliklere sebep olduğu belirtildi. Ben Gvir’in bu açıklamalarına uluslararası camiadan ve farklı ülkelerin liderlerinden tepkiler gelmeye devam etmektedir. İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü politikaların tehlikeli sonuçlara yol açabileceği ve uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsraile Sert Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!