G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.254.773,68

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Geri Dönüş İddiaları Yalan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ömer Keçeli, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşüyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Keçeli, Alman basınında yer alan ve Türk vatandaşlarının toplu olarak geri gönderileceği iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Konuyla ilgili herhangi bir toplu sınır dışı etme uygulamasının olmadığını açıkladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve Almanya Şansölyesi’nin 23 Eylül tarihinde New York’ta yaptığı görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini belirtti.

Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşüyle ilgili çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu vurguladı. Alman medyasında yer alan ve yasal ikamet hakkı olmayan vatandaşların toplu olarak geri gönderileceği iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Keçeli ayrıca, Türk vatandaşlarının toplu sınır dışı edilmesi konusunda herhangi bir uygulamanın onaylanmadığını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve Almanya Şansölyesi’nin New York’ta gerçekleşen görüşmesinde bu konunun gündeme gelmediğini aktardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ömer Keçeli, Alman basınında çıkan toplu sınır dışı edilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Almanya’da yasal ikamet hakkı olmayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşü konusundaki haberlerin asılsız olduğunun altını çizdi. Keçeli, vatandaşların toplu sınır dışı edilmesine dair herhangi bir onay olmadığını ve bu konunun Cumhurbaşkanı ile Almanya Şansölyesi arasındaki son görüşmede ele alınmadığını ifade etti.

Ömer Keçeli’nin açıklamaları, Türk vatandaşlarının Almanya’da yaşadığı endişeleri gidermek adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Almanya’da ikamet eden vatandaşların Türkiye’ye dönüşleri konusunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir toplu sınır dışı etme uygulamasının olmadığı bilgisi, Türk toplumunun rahatlamasına neden olabilir. Ayrıca, bu tarz spekülasyonların önüne geçilerek, sağlıklı iletişim ve bilgi paylaşımının önemi bir kez daha vurgulanmış olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Geri Dönüş İddiaları Yalan!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!