G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,09
CNY4,86
GBP45,75
EURO/USD1,11
BIST10.080,40
Petrol74,67
GR. ALTIN2.884,26
BTC2.169.073,98

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İzmir’de Esnaf Ziyareti Yaptı ve İş Dünyası Buluşmasına Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir’de bulunan Tarihi Tunca Caddesi Sevgi Yolu’nda esnaf ziyareti gerçekleştirirken, vatandaşların taleplerini dinledi. Daha sonra İzmir Ticaret Odası’nda ‘iş dünyası buluşması’na katılan Bakan Fidan’a İzmir Valisi Süleyman Elban, Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı eşlik etti.

Konuşmasında, Bakan Fidan 31 Mart yerel seçimlerinin ülke ve İzmir için hayırlı olmasını dileyerek, Ege bölgesinin ekonomik dinamizminin önemini vurguladı. Ekonomiyle ilgili genelgeleri yayınladıklarını belirten Fidan, özel sektöre destek olmaya devam ettiklerini, dünya genelinde yatırım yapan Türk iş insanlarının olduğunu ifade etti. Ayrıca, ülkenin kalkınması ve refahının artması için devlet ve özel sektör olarak birlikte çalışmaları gerektiğini belirtti.

Fidan, Türkiye’nin küresel sorunlarla baş edebilmesi için komşularıyla, bölgesel ve küresel ortaklarla işbirliği yapması gerektiğini dile getirdi. Barış, güvenlik ve istikrarın önemine vurgu yapan Bakan Fidan, Ukrayna ve Gazze’deki çatışmaların adil ve kalıcı barışla sona ermesi gerektiğini belirtti.

Terörle mücadelede Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştığını söyleyen Fidan, güçlü siyasi liderlik, milli stratejik kabiliyetler ve komşularıyla yapıcı ilişkilerin önemini vurguladı. Ayrıca, Irak’la olan işbirliğinin önemine değinen Fidan, terörün kökünü tamamen kurutmaya kararlı olduklarını ve bölgedeki enerji güvenliğini sağlama almak için çalıştıklarını belirtti.

İzmir’e yönelik hükümet hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Bakan Fidan, şehri gelişmiş enerji ve ulaşım ağlarıyla donatmak, yenilik eko-sistemiyle bilgi ve teknolojiyi ticari başarıya dönüştürmek istediklerini belirtti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ender Yorgancılar da yabancı yatırımcıların önemine dikkat çekerek, serbest vize talebinde bulundu.

Programın sonunda, Bakan Fidan’a Konak Meydanı’nın yer aldığı tarihi bir fotoğraf hediye edildi. Bakan Fidan, Türkiye’nin dünya genelinde 261 yurtdışı temsilciliğiyle en geniş üçüncü diplomatik ağa sahip olduğunu ve İzmir için, Türkiye için dünyanın dört bir yanında çalışmaya devam ettiklerini belirtti.İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise, Türkiye’nin uluslararası stratejisinin etkili olduğunu ve İzmir’in bu stratejide aktif rol alması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İzmir’de Esnaf Ziyareti Yaptı ve İş Dünyası Buluşmasına Katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!