G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,71
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,58
GR. ALTIN2.977,69
BTC2.311.448,78

Dinçer Lojistik ve Octovan’dan ‘XL’ Sürpriz İşbirliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(01.06.2024, İstanbul) – Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarından Dinçer Lojistik, teknoloji odaklı start-up’larla yaptığı işbirlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Şirket, son olarak lojistik sektörünün hızla büyüyen oyuncularından Octovan ile stratejik bir ortaklık kurdu.

Yeni İşbirliğinin Detayları

Dinçer Lojistik, Octovan Express markasıyla XL teslimat alanında hizmet veren Octovan’la güçlerini birleştiriyor. 400 milyon TL’lik yatırım değeriyle dikkat çeken bu işbirliği kapsamında, Octovan Express‘in XL teslimat hizmetlerinin teknoloji altyapısı, müşteri entegrasyonları ve yönetimi, Dinçer Lojistik’in ise operasyonel tarafı yer alacak.

Bu işbirliğiyle, Octovan Express’in şu an Türkiye’nin 5 büyük kentinde sunduğu XL teslimat hizmeti, önce Türkiye geneline ve ardından yurt dışına yayılacak. Şirketler, bu sayede 2023 yılsonuna kadar 55 milyon TL, 2025 yılında ise 500 milyon TL’lik iş hacmi hedefliyor.

Dinçer Lojistik’in Dijital Dönüşüm Yolculuğu

Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, lojistik sektörünün geleceğinin yeni nesil teknoloji anlayışıyla şekilleneceğine inandıklarını belirtti. Şirketin, özellikle mobilite, yapay zeka, blockchain, iş zekası, IoT ve Endüstri 4.0 alanlarında yenilikçi çözümler sunan start-up’larla iş birliklerine önem verdiğini vurgulayan Dinçer, bugüne kadar 30’un üzerinde AR-GE projesine imza attıklarını ve yıllık cirosunun yüzde 2’sini AR-GE’ye ayırdıklarını açıkladı.

Dinçer Lojistik, her yıl düzenlediği hackathon ve demoday etkinlikleriyle de üniversite öğrencileri, genç girişimciler ve yazılımcılardan oluşan güçlü bir topluluk oluşturuyor ve sektörün geleceğini belirleyecek teknolojileri yakalamayı hedefliyor.

Octovan’ın Büyüme Planları

Octovan Kurucusu Erhan Güneş, Octovan Express’in Türkiye’nin 5 büyük kentinde sunduğu XL teslimat hizmetini, Dinçer Lojistik’in gücünü de yanına alarak önce 81 kente, daha sonra da yurt dışına yaymayı planladıklarını açıkladı.

Güneş, Octovan Express’in teknoloji altyapısı ile Dinçer Lojistik’in operasyonel ekiplerinin ortak çalışması sonucunda, premium lojistik ürünü hizmet ağının genişleyeceğini belirtti. Octovan’ın Türkiye’den yurt dışına çıkan, stratejik ortaklıklar yapan ve teknoloji sağlayıcısı olan bir marka haline gelmek istediğini de sözlerine ekledi.

Octovan Express’in Sunduğu Premium Hizmetler

Octovan Express, e-ticaret ve mağaza üzerinden satış yapan tedarikçilerin yüksek hacimli ürünlerini, depolarından alarak son müşteriye teslim ediyor. Şirket, rakiplerinden farklı olarak ürünlerin depolardan alımı ve adrese teslimi sırasında fotoğraflama yöntemiyle sipariş kanıt dosyaları oluşturuyor, randevulu teslimat gerçekleştiriyor ve rota optimizasyonu altyapısıyla hızlı teslimat sağlıyor.

Octovan Express ayrıca 3 aşamalı adres doğrulama sistemiyle yüzde 100 adres doğruluğu ile teslimat yapıyor ve barkod takip sistemiyle çapraz teslimat ihtimalini ortadan kaldırıyor. Tüm bu özelliklerle şirket, XL lojistik alanında premium hizmet sunuyor.

Dinçer Lojistik ve Octovan’ın güçlerini birleştirdiği bu işbirliği, XL teslimat hizmetlerinin Türkiye geneline ve yurt dışına yayılmasını sağlayacak. İki şirketin teknoloji ve operasyon gücünün birleşmesiyle, sektörde yeni bir standart oluşturulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dinçer Lojistik ve Octovan’dan ‘XL’ Sürpriz İşbirliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!