G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Kullanımıyla İlgili Dikkat Çeken Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Diyarbakır ve Mardin’de 15 kişinin hayatını kaybettiği anız yangınlarının çıkış nedeni olarak öne sürülen bakımsız elektrik direkleriyle ilgili açıklamada bulundu. Arvas, Şanlıurfa özelinden örnek vererek, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle 1,49 milyar liralık yatırımı gerçekleştiremediklerini belirtti. Şirketin proje kapsamındaki 113 direkten 33’ünün engellemeler yüzünden dikilemediğini ve proje durduğunu ifade etti.

Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangını felaketinde elektrik direklerinin yangının çıkış nedeni olarak gösterilmesi sonrasında Dicle Elektrik’e yönelik eleştiriler artmıştı. Şirket, yangının elektrik kaynaklı olmadığını belge ve görüntülerle kanıtladıklarını ve soruşturmanın sonuçları beklenmesi gerektiğini açıklamıştı. Bugün ise Genel Müdür Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Arvas, Şanlıurfa’da elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığını ve kayıt dışı elektrik tüketimiyle mücadele ettiklerini vurguladı.

Kaçak elektrik kullanımının şebekenin sağlıklı çalışmasını engellediğini belirten Arvas, 2018 ile 2023 yılları arasında 1,49 milyar lira tutarındaki 148 projenin engellemeler nedeniyle yapılamadığını belirtti. Arvas, yaşanan engellerin çoğunun kaçak elektrik kullananlar tarafından yapıldığını aktardı. Şanlıurfa’da yapılması gereken altyapı iyileştirmelerinin engellendiğini belirten Arvas, yapılan müdahaleler nedeniyle kesintilerin sıkça yaşandığını ifade etti.

Dicle Elektrik’in yatırım projelerinin engellenmesiyle ilgili bilgi veren Arvas, Akçakale ve Eyyübiye ilçelerinde yapılamayan projelerin detaylarını paylaştı. Birçok direğin engellemeler nedeniyle dikilemediğini ve projelerin durduğunu belirten Arvas, belediyenin yer tahsisinin yapılmamasından dolayı projelerin hayata geçirilemediğini açıkladı. Arvas ayrıca, ihtiyaç duyulan bölgelere jeneratör desteği sağladıklarını ve jeneratör maliyetlerinin 90 milyon liraya ulaştığını söyledi. Şanlıurfa için gelecek 2 yıl için 8 milyar 563 milyon lira yatırım planladıklarını aktardı.

Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangını felaketi sonrasında elektrik direklerinin yangın nedeni olarak gösterilmesi dikkatleri Dicle Elektrik’e çevirmişti. Ancak şirket, elektrik kaynaklı olmadığını belgelere dayanarak kanıtlamıştı. Yangında 15 kişi hayatını kaybetmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Kullanımıyla İlgili Dikkat Çeken Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!