G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Aspendos’ta büyük başarıyla “Aida” operasını sahneledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki festivalin açılışında, Aspendos’un etkileyici mimarisi ve akustiğinde festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu yıl festivallerde büyük başarılara imza atmanın gururunu da yaşadıklarını belirten Sağtürk, “15. İstanbul Opera ve Bale Festivali, 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ile 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde tarihi seyirci rekorlarına ulaştık. Şimdi sıra Aspendos Festivali’nde. Bu başarılarımızda sanatseverlerimizin desteği ve ilgisi büyük rol oynuyor. Bu ilgi ve destekle bize yüksek motivasyon kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tan Sağtürk’ün konuşmasının ardından Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından Giuseppe Verdi’nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını anlatan 3 perdelik “Aida” operası sahnelendi. Orkestra şefi Lorenza Castriota yönetiminde sahnelenen eserde solistlere Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi koroları eşlik etti. Eserin tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath yaparken rejisörlüğü Vincenzo Grisostomi Travaglini üstlendi.

Yabancı konuk sanatçılar Soprano Joana Zhelezcheva ve Tenor Walter Fraccaro’nun sahne aldığı eserin dekor tasarımı Özgür Usta’ya, kostüm tasarımı Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay’a, koreografi Armağan Davran, Ömür Uyanık ve Sergei Terechenko’ya, ışık tasarımı ise Fuat Gök’e aitti. Eserde, “Aida” rolünü Joana Zhelezcheva, “Radames”i Walter Fraccaro, “Amneris”i Medine Tuganova, “Amonasro”yu Serhat Konukman, “Ramfis”i Engin Suna, “Mısır Kralı Il Re”yi Şafak Güç, “Haberci”yi İsmail Enis Ok ve “Sacerdotessa”yı Serap Demirhan canlandırdı. Festival, 16 Eylül’de “Opera Gala Gecesi” konseriyle devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Aspendos’ta büyük başarıyla “Aida” operasını sahneledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!