G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.203,60

Dev Operasyon: 608 Kilo Kokain Ele Geçirildi, 13 Şüpheli Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Lübnan ve Venezuela uyruklu Danı Talal Awad Abushanap’ın liderliğini yaptığı “Uluslararası Uyuşturucu Madde” organize suç örgütüne karşı “NARKOÇELİK-11” operasyonu düzenlendi. Toplamda 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda elebaşının da aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

NARKOÇELİK-11 operasyonu, Türkiye’de bir defada ele geçirilen 3. en büyük kokain miktarıyla dikkat çekti. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar, Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri işbirliğiyle gerçekleştirildi. Örgüt üyelerinin kimyevi maddeleri depoladıkları Saray ilçesi kırsalında bulunan bir bağ evinde faaliyet gösterdiği belirlendi. Ayrıca, Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki bağ evlerinde gübreye emdirilmiş halde bulunan kokain maddesini ayrıştırma ve çoğaltma faaliyetleri tespit edildi.

Operasyon sonucunda el konulan maddeler arasında, 579 kilo 300 gram likit halde kokain, 7 kilo 790 gram preslenmiş kokain, 20 kilo 500 gram gübreye emdirilmiş kokain, 625 gram kokain maddesi, 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan kimyasal maddeler, 1 adet uyuşturucu preslemede kullanılan pres makinesi, 8 adet baskı kalıbı, 1 adet terazi, 1 adet tüfek ve çeşitli aparatlar bulunmaktadır.

Operasyonlar, uluslararası boyutta faaliyet gösteren bu uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir darbe olarak nitelendirildi. Örgüt üyelerinin Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ arasında kurdukları illegal ticaret ağına yönelik yapılan başarılı operasyon, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım oldu. Güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sayesinde, örgüt üyelerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve büyük miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesi, halk sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir başarı olarak değerlendirildi. Operasyonlar devam etmekte olup, konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dev Operasyon: 608 Kilo Kokain Ele Geçirildi, 13 Şüpheli Yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!