G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.157.010,19

Deprem Faciası: Kaçan Müteahhit KKTC’den Getirildi, Duruşmada Şok İddialar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan Alpargün Apartmanı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılarak acı bir olay yaşandı. Binanın yıkılması sonucunda 96 kişi hayatını kaybetti. Bina hakkında yakalama kararı çıkartılan müteahhit Hasan Alpargün ise deprem gününde KKTC’ye kaçtı. Ancak KKTC ile yapılan görüşmeler sonucunda Alpargün, Lefkoşe’de polise teslim oldu ve Adana’ya getirildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada tutuklu müteahhit Hasan Alpargün, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanığın kravat takması dikkat çekti.

Cumhuriyet savcısı, Alpargün’ün ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıl hapis cezası almasını talep etti. Müşteki avukatları ise savcının mütalaasına karşı çıkarak, Alpargün’ün ‘Olası kastla öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcının esas hakkındaki mütalaasını değiştirmesini talep ettiler.

Duruşma sırasında müştekilerden gelen tepkiler ve iddialar dikkat çekiciydi. Kimi avukatlar, inşaatın projeye uygun olmadığını ve denetimlerin yetersiz olduğunu belirtirken, diğer müştekiler Alpargün’ü kınayan ifadeler kullandılar.

Hasan Alpargün’un savunmasında ise apartmanı yönetmeliklere uygun olarak yaptığını savunup, yetkililerin incelemelerini geçerek yapı ruhsatı aldığını ve deprem sonrası olası sağlık sorunlarından bahsetti.

Mahkeme heyeti, Alpargün’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, davayla ilgili mütalaaların hazırlanması için süre verdi ve duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası müştekiler ve avukatları, adaletin sağlanmasını ve gelecekteki deprem dosyalarına emsal olacak bir karar alınmasını beklediklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem Faciası: Kaçan Müteahhit KKTC’den Getirildi, Duruşmada Şok İddialar Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!