G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın Kobani Davası 16 Mayıs’a Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyunda “Kobani olayları” olarak bilinen 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu toplam 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen eylemler, terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi isimlerin de içinde yer aldığı 18’i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanık Selahattin Demirtaş Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanıklardan Sebahat Tuncel ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise duruşmada yer almadı. Mahkeme başkanı, sanıkların esas hakkında savunmalarının alındığını ancak SEGBİS çözümlerinin tamamlanamadığını belirterek sürecin sonlandırılamadığını aktardı. Cumhuriyet savcısı, 108 sanık hakkında ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan yapılan yargılama sonucunda sanıkların mevcut hallerinin devam etmesini talep etti. Tutuklu sanık Selahattin Demirtaş, hiçbir ek söz talebinde bulunmadığını belirterek, tüm arkadaşlarının özgürlüğünü talep etti.

Tutuklu sanıklardan Alp Altınörs, Günay Kubilay, Dilek Yağlı ve İsmail Şengül tahliye talebinde bulunurken, sanık avukatları da müvekkillerinin uzun süredir tutuklu olduğunu ve sağlık sorunlarıyla mücadele ettiklerini vurgulayarak serbest bırakılmalarını talep etti. Avukatların beyanları sırasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mahkeme başkanından tutuklu sanık Selahattin Demirtaş ile SEGBİS üzerinden görüşme talebinde bulundu ancak mahkeme başkanı bu talebi usule aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti. Beyanların ardından, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanıkların son sözlerini alarak hükmü açıklamak üzere davayı 16 Mayıs tarihine erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirtaş ve Yüksekdağ’ın Kobani Davası 16 Mayıs’a Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!