G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,75
BTC2.096.801,23

Datça açıklarında 18 göçmen kurtarıldı, bir kaçakçı yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Datça ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik ekipleri hemen harekete geçti. 18 göçmenin bulunduğu can salı, Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilmişti. Sahil Güvenlik ekipleri, hızla bölgeye bir kurtarma botu göndererek göçmenleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler arasında çocuklar ve kadınlar da bulunuyordu. Ancak operasyon sırasında bir göçmen kaçakçısı şüphelisi de yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, bugün sabah saatlerinde Datça ilçesi açıklarında meydana geldi. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede devriye gezerken bir can salı fark etti. Can salına yaklaşan ekipler, içerisinde 18 düzensiz göçmen olduğunu belirledi. Hemen harekete geçen ekipler, Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından geri itilen can salına kurtarma botuyla yaklaştı. Göçmenlerin sağlık durumları kontrol edildikten sonra Sahil Güvenlik botuna alındılar.

Kurtarılan göçmenler arasında çocuklar ve kadınlar da bulunuyordu. Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenlere yiyecek ve içecek yardımında bulunarak durumlarını stabil hale getirdi. Ardından göçmenler, Sahil Güvenlik botuyla Datça Limanı’na getirildi. Burada güvenlik güçleri tarafından işlemleri başlatılan göçmenler, daha sonra Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Ancak operasyon sırasında bir göçmen kaçakçısı şüphelisi de yakalandı. Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda kaçakçının kimliğini tespit ederek gözaltına aldı. Göçmen kaçakçısı, ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilecek.

Datça ilçesi açıklarında gerçekleşen bu operasyon, göçmen kaçakçılarına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgedeki devriye faaliyetlerini sıklaştırarak benzer durumları önlemeye çalışıyor. Göçmenlere ise sağlık, güvenlik ve insani yardım sağlanarak hakları korunmaya çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Datça açıklarında 18 göçmen kurtarıldı, bir kaçakçı yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!