G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Dağıstan’da Silahlı Saldırılarda Ölü Sayısı 20’ye Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Tatyana Belyayeva, Rusya’nın Mahaçkale ve Derbent kentlerinde dün gerçekleşen silahlı saldırıların sonucunda ölenlerin sayısının 20’ye ulaştığını duyurdu. Belyayeva’nın açıklamasına göre saldırıda toplamda 46 kişi yaralandı, yaralılardan 7’sinin durumu ağır. Yaralılara hastanelerde tedavi uygulanmaktadır.

Saldırılar, Mahaçkale ve Derbent şehirlerindeki bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alınmasıyla gerçekleşti. Ölenler arasında polis memurları ve siviller de bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, saldırganlardan 5’i saldırı sırasında öldürüldü.

Rusya İçişleri Bakanlığı, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini belirtmişti. Saldırılarda 15’i polis, 4’ü sivil olmak üzere toplam 19 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırılar sonucunda yaşamını yitirenlerin yanı sıra, 5 saldırgan da öldürüldü.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Tatyana Belyayeva, saldırılarda hayatını kaybeden 20 kişiden bahsederek, yaralıların hastanelerde tedavi gördüğünü ve tedavi süreçlerinin devam ettiğini belirtmiştir. Ağır yaralıların durumu ise endişe vericidir. Saldırılar sonucunda toplamda 46 kişinin yaralandığı ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmiştir.

Saldırılar neticesinde gerçekleşen kanlı olaylar, Dağıstan’da büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. Saldırılarla ilgili olarak Rusya makamları soruşturma başlatmış ve saldırıyı gerçekleştiren kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Dağıstan halkı ve yetkililer saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajları iletilirken, saldırıların ardından güvenlik önlemleri arttırılmıştır.

Mahaçkale ve Derbent kentlerinde yaşanan bu trajik olaylar, bölgedeki güvenlik endişelerini arttırmış ve toplumda kaygı yaratmıştır. Saldırıların nedeni ve saldırganların kimliği hakkında detaylı bilgiler henüz açıklanmamıştır. Yaşanan olaylar neticesinde, Dağıstan’da halk arasında tedirginlik ve endişe hakim olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dağıstan’da Silahlı Saldırılarda Ölü Sayısı 20’ye Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!