G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,59
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.885,46
BTC2.142.837,51

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Yürürlüğe Girdi: Detaylar İçin Başlık Bazında İnceleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, detaylı tedbirleri çok sayıda başlık altında topladı. Genelgede, “Taşınmaz Edinilmesi, Kiralanması ve Kullanılması”, “Resmi Taşıtların Edinilmesi ve Kullanılması”, “Haberleşme Giderleri”, “Personel Görevlendirmeleri”, “Basın ve Yayın Giderleri”, “Kırtasiye ve Demirbaş Alımları”, “Temsil, Tören, Ağırlama ve Tanıtım Giderleri” gibi konular yer aldı.

Kamu kurum ve kuruluşları, üç yıl süreyle yurt içinde ve yurt dışında yeni hizmet binası alınmayacak, kiralanmayacak, yapılmayacak veya arsa satın alınmayacak. Yeni lojman ve sosyal tesislerin satın alınması ve kiralanması da bu süreçte gerçekleşmeyecek. Mevcut lojman ve sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması amaçlanırken lojman kiraları da rayiç bedeller dikkate alınarak yeniden belirlenecek.

Kamu kurum ve kuruluşları, üç yıl süreyle herhangi bir şekilde yeni taşıt edinmeyecek. Ancak, savunma ve güvenlik hizmetleri için zorunlu olan taşıtlar ile acil araçlar haricinde taşıt edinimi gerçekleşmeyecek. Kamu taşıtlarının yerli ve elektrikli taşıtlara dönüştürülmesi teşvik edilirken hibe ve yabancı menşeli taşıtların kullanımı da kısıtlanacak.

Haberleşme giderleri hizmet ihtiyaçları ve teknolojik imkanlar göz önünde bulundurularak verimli kullanıma yönelik tedbirler alınacak. Cep telefonu tahsis limitleri belirlenirken elektronik bilgi sistemleri üzerinden yapılan yazışmalar teşvik edilecek. Personel görevlendirmeleri uzaktan erişim yöntemleriyle gerçekleştirilirken yurt dışı geçici görevlendirmelerde ödenekler aşılmayacak.

Basın ve yayın giderleri kısıtlanırken, günlük gazete alımı durdurulacak ve yalnızca görev alanıyla ilgili olan yayınlara abonelik yapılacak. Kırtasiye ve demirbaş alımları da üç yıl süreyle gerçekleşmeyecek. Kamuda personel giderlerinin ise atıl personel oluşumuna izin verilmeyecek ve fazla mesai harcamaları en aza indirilecek.

Enerji ve su kullanımında israftan kaçınılarak tasarruf tedbirleri uygulanacak. Kamu bina ve tesislerinde yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilirken, su kullanımında su tasarruflu cihazlar tercih edilecek. Tus işlemleri yapılmayarak enerji maliyetlerini azaltıcı tedbirler alınacak.

Genelgede aksine hareket edenler hakkında işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca genelgeye uymayan ihalelerin iptal edilmesi ve yürütülen projelerin tasarruf anlayışı içinde sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Doğal afetler ve acil durumlar dışında kamuda tasarruf ve verimlilik ilkeleri tüm kamusal faaliyetlerde uygulanacak ve gereken denetimler hassasiyetle yerine getirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Yürürlüğe Girdi: Detaylar İçin Başlık Bazında İnceleme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!