USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “2026’da Tek Haneli Rakamlara Döneceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında ekonomideki son gelişmeleri, kamuda tasarruf politikalarını ve Türkiye’nin İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamalarını değerlendirdi. Yılmaz, enflasyonun 2026 yılında tek haneli rakamlara döneceğini söyledi. Enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını ve yakın zamanda düşme trendinin artacağını belirtti. Hedeflerinin enflasyonu 2026 yılında tek haneli rakamlara indirmek olduğunu vurguladı.

Fahiş fiyatların önlenmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, rekabet politikalarının daha etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. Haksız fiyat artışlarının engellenmesi için yaptırımların daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Yılmaz, bu konuda yasal düzenlemelerin yapılacağını ve piyasadaki haksız fiyat uygulamalarının önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Kamuda tasarruf politikalarına da değinen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile tasarruf önlemlerine yönelik ciddi bir çalışma başlatıldığını belirtti. Kamuda tasarrufun önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, tasarruf genelgelerinin daha etkin bir şekilde uygulanması için izleme ve denetleme mekanizması oluşturacaklarını açıkladı.

Maliye politikalarıyla ilgili de konuşan Yılmaz, Türkiye’nin bu yıl yaşadığı depremin etkileri nedeniyle 1 trilyon 28 milyar deprem harcaması ödeneği ayırdıklarını söyledi. Yabancı sermaye girişi konusunda da bilgi veren Yılmaz, yerel seçimlerin ardından ülkeye olan yabancı sermaye girişinin arttığını ve bu durumun ekonomiye olumlu yansımaları olduğunu ifade etti.

İsrail ile yapılan ticaret kısıtlamalarına da değinen Yılmaz, Türkiye’nin Filistin’e verdiği destekten ve İsrail’in Gazze’deki insani krize engel olmasından dolayı bu adımların atıldığını belirtti. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan Yılmaz, İsrail ile ticaretin askeri malzemeler ve savaş malzemelerini kapsamadığını söyledi.

Son olarak Irak ile Kalkınma Yolu projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da artacağını ve işbirliği ile bölgenin daha istikrarlı hale geleceğini belirtti. Türkiye’nin Irak ile olan ilişkilerinin çok boyutlu olduğunu ve bu ilişkilerin daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “2026’da Tek Haneli Rakamlara Döneceğiz!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!