G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Evlenecek Çiftlere Müjde: 150 Bin Lira Faizsiz Kredi İmkanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni evlenecek çiftler için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu’yla ilgili yönetmelik, evlilikle ilgili mali destek sağlamaktadır. Bu program kapsamında, başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi imkanı sunulmaktadır. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen çiftlerin, Bakanlığa evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü vermeleri gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru şartları hakkında açıklama yapmıştır. Programdan faydalanmak isteyen pek çok çiftin, bakanlığın evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmalarının ardından evlenmeleri gerekmektedir. Ayrıca, evlilik sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanmayı kabul etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, bu fon Türkiye’nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. 15 Şubat itibariyle başvuruları kabul edilen aile kurmak ve hayata geçirmek isteyen gençler, fonun avantajlarından yararlanabilecektir. Artık bu fon çerçevesinde geleceklerini kurmak isteyen çiftler, evliliğe adım atmadan önce Bakanlık tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmalıdırlar. Ayrıca, evlilik sonrası da eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmeleri gerekmektedir.

Sömestr tatilinin ardından başlayacak olan başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tüm şubelerine yapılabilecektir. Başvurusu kabul edilen çiftler, evlenme sürecinde mali destek alabilecek, gençler ise kendi ailelerini kurmak için gerekli finansmanı elde edebileceklerdir. Bu adımla, genç çiftlerin ekonomik anlamda desteklenmesi ve aile kurma sürecinde finansal zorlukların azaltılması hedeflenmektedir. Bu program, genç çiftlere finansal güvence sağlamanın yanı sıra, evlilik öncesinde ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de destek olmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Evlenecek Çiftlere Müjde: 150 Bin Lira Faizsiz Kredi İmkanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!