USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’u Kurtaran Proje Açılışı: Bedava Taşıma ve Tarihi İzler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem hattı açıldı. Erdoğan, açılış töreninde hattın ücretsiz kullanılacağını duyurdu ve 8 istasyonlu raylı sistemle Sirkeci ile Kazlıçeşme arası 20 dakikada seyahat edilebileceğini belirtti. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1994’te İstanbul’un çöp, çukur ve çamurdan kurtulmak için göreve geldiklerini ve CHP’nin o dönemde İstanbul’u nasıl devrettiklerini hatırlattı. Projede 7,3 kilometre yaya yolu, 7,3 kilometre bisiklet yolu, meydan ve rekreasyon alanları, kapalı sosyal alanlar, yeşil alanlar, yaya geçitleri ve kara yolu geçitleri gibi birçok düzenleme yer aldığını belirtti.

Projeye eklenen yeni durağın Cerrahpaşa ve Samatya hastanelerine erişimi kolaylaştıracağını söyleyen Erdoğan, hattın ekonomiye 30 yıl içinde 785 milyon avro katkı sağlayacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Hattın tarihçesi hakkında bilgi veren Erdoğan, Sultan Abdülaziz’in tren yolu için “Memleketime tren yolu yapılsın da isterse sırtımdan geçsin razıyım” dediğini ve ecdatın devlete hizmet etme anlayışını vurguladı. Erdoğan CHP’nin hakaret ettiği ecdadın hizmet anlayışını övdü ve İstanbul’un çöplük halinden nasıl kurtulduklarını anlattı.

Erdoğan, İstanbul’un hizmet sorumluluğunun yarı zamanlı olmayacağını belirterek son 5 yılda İstanbul’da yaşananları anlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hayata geçirdiği projeler sayesinde İstanbul’un trafik çilesinin azaldığını ifade etti ve 31 Mart seçimlerinde İstanbul’un fetret devrini sona erdireceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul’a verilen önemin ve hizmetlerin devam edeceğini vurgulayarak, şehrin daha yaşanabilir bir yer haline getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’u Kurtaran Proje Açılışı: Bedava Taşıma ve Tarihi İzler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!