USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel görüşmesine dair detaylar ortaya çıktı: İşte Görüşmede Konuşulacak Konular!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek hafta gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi merakla beklenirken, Kılıçdaroğlu’nun görüşmeye dair açıklamaları dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile yapacağı görüşmede ele alacağı konuları 8 başlık altında sıralayarak, bu konuları genel başkan yardımcıları ve il başkanları ile de paylaşacağını belirtti. Ayrıca Kılıçdaroğlu, dış politika konularını da ele alacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede ele alacağı konular arasında, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi önerisi öne çıkıyor. Ayrıca atanamayan öğretmenler meselesi, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması, Gezi davası tutukluları ile ilgili hak ihlalleri ve 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin kısıtlamalar gibi konular da gündeme gelecek. Kılıçdaroğlu ayrıca anayasal haklar çerçevesinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin kısıtlamaların kaldırılması gerekliliğini de vurgulayacak.

Dış politika konularında ise Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin vize sorunları, Kıbrıs sorunu, Yunanistan ve Ermenistan ile ilişkiler gibi konularda birlik olunması gerektiğini vurgulayacağı belirtiliyor. Filistin meselesine duyduğu hassasiyeti dile getirecek olan Kılıçdaroğlu, Filistin’e Ramallah ve Azerbaycan’a yapacağı ziyaretlerden de bahsetti. Ayrıca Filistin konusunda dünya liderlerine mektup yazdığı ve hassasiyetlerini ileteceği vurgulandı.

Genel olarak, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ile yapacağı görüşmede önemli konuları ele alarak, hem iç politika hem de dış politikada birlik ve iş birliği mesajları vereceği bekleniyor. Emeklilerin maaşlarının artırılması, atanamayan öğretmenlerin durumu ve anayasal hakların kısıtlanmasına ilişkin konularda yapılması gerekenlerin tartışılacağı görüşme, partiler arasındaki diyaloğun önemini bir kez daha göstermekte. Özellikle dış politika konularında farklılıkların bir kenara bırakılarak milli hassasiyetlerin öne çıkarılması gerektiği vurgulanacak gibi duruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel görüşmesine dair detaylar ortaya çıktı: İşte Görüşmede Konuşulacak Konular!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!