G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.240,64
Petrol75,41
GR. ALTIN2.904,03
BTC2.108.680,34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Ile Telefon Görüşmesi Yaptı: İşte Görüşmenin Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede, Türkiye ile Romanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede iki ülkenin üst düzey diyaloğunu artırması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye ile Romanya arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının kurulmasının faydalı olacağını dile getirdi. Ayrıca, Sayın Iohannis’in NATO genel sekreterliği adaylığı konusu da görüşme gündemine geldi.

Terör dahil olmak üzere küresel ve bölgesel tehditler karşısında NATO ülkelerinin güvenliğine hizmet edecek bir genel sekreterin seçilmesi gerekliliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İttifak’ın birliğini güçlendirmeyi, dayanışma ruhunu korumayı ve zenginleştirmeyi önemsediğini belirtti. NATO’nun savunma ve güvenlik alanında asli rolünü öncelikli tutarak, seçilecek genel sekterin bu değerlere odaklanması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Ile Telefon Görüşmesi Yaptı: İşte Görüşmenin Detayları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!