G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Katılımcılara İlham Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara katıldı. Programda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hafızlar, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir şekilde okuyarak jüriyi ve dinleyicileri etkiledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Kur’an-ı Kerim’in önemine vurgu yaparak, Ramazan-ı Şerif’in her sene asrı saadete bir hicret olduğunu belirtti. Müslümanların, ramazan ayını oruçla, iftarla, sahurla, teheccüd, itikaf ve mukabeleyle ihya ettiğini ifade eden Erdoğan, Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katılanları tebrik etti.

Erdoğan, Kur’an’ın sözlerin en güzelini cem eden mukaddes bir kitap olduğunu vurgulayarak, bu kutsal kitabın asırlardır okunarak dillerde, kulaklarda, kalplerde ve hanelerde muhafaza edildiğini söyledi. Kur’an’ın insanlığa doğru yolu gösterdiğini ve nurunu yeryüzüne yaydığını dile getiren Erdoğan, Kur’an’ın rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam coğrafyasında yaşanan kaos ve çatışmaların ardında küresel emperyalist güçlerin oyunlarının bulunduğunu söyleyerek, İslam ülkelerindeki sömürü düzeninin devam ettiğini ifade etti. Savaş ve çatışmanın sömürü çarkının en başında yer aldığını belirten Erdoğan, Müslümanların Kur’an’ın rehberliğinden ayrılmadan birlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, Müslümanların paylaşım, dayanışma, sevgi ve merhamet gibi hasletlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, Kur’an’ın ve sünnet-i seniyyenin rehberliğinden ayrılmadan yaşamaları gerektiğini söyledi. Dereceye giren hafızlara ödüllerini takdim eden Erdoğan, programın sonunda dua ederek, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmalarını temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Katılımcılara İlham Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!