USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonda Kalıcı Düşüş Hedefliyoruz, Dezenflasyon Dönemine Giriyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 37. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada enflasyonla ilgili hedeflerini ve ekonomiye dair planlarını açıkladı. Erdoğan, enflasyonun kalıcı bir şekilde düşmesini hedeflediklerini belirterek, kolay çözümler yerine kararlılıkla ilerlediklerini vurguladı. İleriye dönük enflasyon beklentileri konusunda umutlu olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, enflasyonun Mayıs ayında zirveye çıkmasının ardından düşüşe geçeceğini ve dezenflasyon dönemine girileceğini söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlikte konuşan Erdoğan, ekonomik iyileşmenin belirtilerini görmeye başladıklarını dile getirdi. Cari açığın azaldığını ve yatırımcı güveninin arttığını belirten Erdoğan, Türk lirasına ilginin arttığını ve dış borç çevirme oranlarının iyileştiğini paylaştı. Ülkenin risk priminin de salgın öncesi seviyelere geldiğini belirten Cumhurbaşkanı, gelişmekte olan ülkelerden çıkış olurken Türkiye’ye sermaye girişlerinin hız kazandığını açıkladı.

Erdoğan, ekonomideki hedeflen yolların Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı olduğunu vurgulayarak, seçim dönemlerinde ekonomik popülizme kaçmadıklarını ve ülkenin geleceğini riske atmadıklarını ifade etti. Krizler ve seçim süreçlerine rağmen ekonomik planlarına bağlı kaldıklarını belirten Cumhurbaşkanı, diğer siyasi partilerin aksine kurumların çıkarlarını ön planda tuttuklarını aktardı.

Erdoğan ayrıca ekonomideki olumlu gelişmelerin rezervlerde de görüldüğünü ve brüt rezervlerin 140 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Net uluslararası rezervlerde de iyileşme olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, ekonomiyi olumsuz etkilemek isteyen senaryoların gerçekleşmediğini ve Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde ilerlediğini dile getirdi. Erdoğan, ekonomik kararların ülkenin geleceği için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bu kararlarda titizlikle hareket ettiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonda Kalıcı Düşüş Hedefliyoruz, Dezenflasyon Dönemine Giriyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!