G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

CrowdStrike Sorunu Havacılığı Vurdu: Rekor Gecikmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CrowdStrike’dan kaynaklanan küresel yazılım sorunu, Microsoft’un sistem arızası sebebiyle Hava Trafik Akış Yönetimi’nde rekor seviyede gecikmeler yaşanmasına neden oldu. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza tüm dünyaya yayıldı ve krize yol açtı. Siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike’tan kaynaklanan sorun ise havacılık sektörünü en fazla etkiledi. Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından yayınlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’na göre, CrowdStrike sorunu sebebiyle uçuşlarda rekor seviyede gecikme ve iptaller yaşandı. Rapor, krizin etkilerinin tüm dünyada hissedildiğini ortaya koydu.

19 Temmuz’da yaşanan küresel yazılım krizi öncesinde ortalama günlük 34 bin 260 uçuş gerçekleşirken, kriz günlerinde bu sayıda azalma görüldü. Rapor, rekor seviyedeki gecikmelerin uçuş başına 7,5 dakikaya kadar ulaştığını belirtti. Özellikle Güneydoğu Avrupa’daki Hava Sahası Kontrol Merkezleri (ACC) krizden daha fazla etkilendi. İngiltere’nin önde gelen havalimanlarından Heathrow ve Gatwick’te de gecikmeler yaşandı. FlightAware internet sitesindeki verilere göre, kriz gününde 5 bin 171 uçuş iptal edilirken, 46 bin 13 uçuşta rötar oluştu. Kriz sonucunda günlük uçuş iptal ortalamasında yaklaşık 4 katlık bir artış yaşandı.

CrowdStrike kaynaklı yazılım sorunu, havacılık sektörünü ciddi şekilde etkiledi ve hava trafiğinde büyük sorunlara yol açtı. Küresel ölçekte yaşanan bu kriz, tüm dünyadaki uçuş operasyonlarını olumsuz yönde etkiledi. Önümüzdeki günlerde benzer sorunların yaşanmaması ve havacılık sektörünün normalleşmesi için gerekli önlemlerin alınması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CrowdStrike Sorunu Havacılığı Vurdu: Rekor Gecikmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!