G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Çöpler Maden Sahası’nda Facia: 10 Milyon Metreküp Toprak Kaydı, 9 İşçi Toprak Altında Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika maden faciasıyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Çöpler Maden Sahası’nda meydana gelen faciada, yaklaşık 10 milyon metreküp toprak kayarak, 9 işçinin toprak altında kalmasına neden oldu. Faciada toprağın saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayılması büyük bir yıkıma neden oldu.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada, saha sorumlusu dahil 4 kişi gözaltına alındı. Daha sonra firma sorumlusu dahil 3 kişi daha gözaltına alınarak toplam gözaltı sayısı 7’ye yükseldi. Soruşturma devam ederken, kurtarma ekipleri toprak altında kalan işçileri kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Maden faciasının nedeni henüz netleşmemekle birlikte, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası’nda büyük bir güvenlik sorunu olduğu iddia ediliyor. Faciaya neden olan toprak kaymasının ardından, bölgede güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu yönünde eleştiriler yükselmeye başladı.

Yaşanan facia, ülke genelinde büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılandı. Facianın ardından, maden sahalarındaki güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği konusunda birçok kesim tarafından çağrılar yapılmaya başlandı. Facianın ardından, yetkililerin sorumluları tespit ederek gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması konusunda adımlar atması bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin ardından, olayla ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılması ve toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için tüm ekiplerin yoğun çaba gösterdiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çöpler Maden Sahası’nda Facia: 10 Milyon Metreküp Toprak Kaydı, 9 İşçi Toprak Altında Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!