G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,64
CNY4,88
GBP45,01
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.917,52
BTC2.155.956,49

Cizre’de Sel Felaketinde Kaybolan Altınlar Tek Tek Bulunuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Mayıs tarihinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, sele neden oldu. Yaşanan sel felaketinde birçok ev ve iş yerini su basarken, Nur Mahallesi’nde oturan S.I.’nın evi de su altında kaldı. Eşyaları sular altında kalan S.I., yıllardır biriktirdiği altınları içinde bulundurduğu 3 kavanozunu kaybetti. Durumu mahalle muhtarı Eyüp Erol’a bildiren S.I., yaşadığı mağduriyeti paylaştı.

Aynı mahallede yaşayan Azat Bayar ise sel sırasında bahçesinin duvarının yıkıldığına tanık oldu. Temizlik çalışması yaparken annesiyle birlikte bir ağaca asılı durumda olan bir poşet bulan Bayar, poşeti açtığında içinde altın dolu 2 kavanoz buldu. Bu durumu muhtar Erol’a bildiren Bayar ve annesi, altınları sahibine ulaştırmak için harekete geçti. Muhtar Erol, yapılan görüşmeler sonucunda altınların S.I.’a ait olduğuna karar verip teslim etti.

Azat Bayar, duvarının yıkıldıktan sonra altınların bahçeye girmiş olabileceğini söyleyerek, yaşadıkları olayı şu şekilde anlattı: “Bahçemizi sel bastı. Tuğladan duvarımız yıkıldı. Temizlik için annem ile beraber duvarın yıkıldığı yerdeydik. Annem bu kavanozları poşetin içinde ağaca takılmış halde gördü. Duvar yıkıldıktan sonra bizim bahçeye girmiş. Biz de sahibi ortaya çıkana kadar yanımıza alıp, muhtara bilgi verdik. Muhtar bey de sahibini buldu. Teslim ettik. Allah kimsenin başına vermesin. Bizim umudumuz, dileğimiz bu tür eşyaları görenlerin gerekli mevkilere teslim etmesidir.”

Muhtar Eyüp Erol da Azat Bayar’a teşekkür ederek, “Allah razı olsun kendisinden. Böyle örnek bir davranışa vesile olduğu için ona minnettarız. Çok sağ olsun. 3’üncü kavanozun bulunmasını temenni ediyoruz. Bulanların insanlık namına mağdur aileye teslim etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Cizre’de yaşanan sel felaketi sonrasında, vatandaşların dayanışma ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cizre’de Sel Felaketinde Kaybolan Altınlar Tek Tek Bulunuyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!