G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,51
CNY4,84
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.030,54
Petrol75,34
GR. ALTIN2.871,84
BTC2.120.139,36

Cizre Belediyesi’nin Toplu İşçi İşten Çıkarma Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cizre Belediyesini kazanan DEM Partinin belediye başkanı, geçtiğimiz hafta 3 işçinin iş akdini gerekçesiz bir şekilde sonlandırdı. HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası ve Memur-Sen Konfederasyonu, işten çıkarılanların görevlerine iade edilmesi için girişimlerde bulunurken, dün 29 kişi daha işten çıkarıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal, işten çıkarılan işçilerin geri dönmesi için hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Şırnak İl Başkanı Usal, “34 işçinin ardından 120 kişilik bir listenin daha beklediği bilgisine ulaştık” dedi.

İşten çıkarılan işçiler arasında yer alan 34 kişinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını vurgulayan Nevzat Usal, Cizre Belediyesi’nin işçilere karşı uyguladığı baskıların konuşulur hale geldiğini belirtti. Belediye başkanlarının seçim öncesinde verilen vaatleri yerine getirmediğini ifade eden Usal, “Cizre Belediyesi’nde emekçiler haksız yere işten çıkarılıyor. İşten çıkarılan işçilere yapılan zulmü kabul etmiyoruz” diye konuştu. Usal, işçilerin işlerine geri dönene kadar belediye önünde eylem çadırı kuracaklarını belirtti.

Belediye eş başkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş’un işten çıkarılmaların tasarruf tedbirleri kapsamında gerçekleştirildiğini belirttiklerini aktaran Usal, tasarruf için işten çıkarılmanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Usal, belediyenin iş akitleri feshedilen işçilerin yerine yeni işçiler almak amacıyla yer açmak istediğini dile getirdi.

Cizre Belediyesi eş başkanlarına seslenen Usal, HAK-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak diyalogdan yana olduklarını ve işçilerin haklarının teslim edilmesi için müzakereye açık olduklarını belirtti. Ancak randevu taleplerine cevap alamadıklarını ifade eden Usal, belediyenin işçilere yönelik uygulamalarını eleştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Son olarak, Usal belediye başkanlarına, “İnsanların rızkıyla oynayarak hiçbir yere varamazsınız” diyerek, işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cizre Belediyesi’nin Toplu İşçi İşten Çıkarma Skandalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!