USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

CIRP Raporuna Göre iPhone Aktivasyon Yüzdesi Düşüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CIRP’ın yeni raporuna göre, iPhone aktivasyon yüzdesi son yılların en düşük seviyesine geriledi. Apple’ın ilk çeyrek satışları dünya genelinde yıllık bazda yüzde 9,6 düşüş gösterdi ve 50,1 milyon adette kaldı. Çin’deki akıllı telefon satışları yüzde 19,1 azalırken, ABD’den de benzer haberler geldi. Consumer Intelligence Research Partners’in (CIRP) raporuna göre, ABD’de iPhone aktivasyon yüzdesi yüzde 33’e düşerek son yılların en düşük seviyesine geriledi. Satılan her 3 modelden 2’si Android telefonlar oldu ve Apple 2017 yılından bu yana böyle düşük bir veriyle karşılaşmamıştı.

Rapor, zayıf iPhone talebinin yanı sıra Android akıllı telefon üreticilerinin zorlu rekabetinin de aktivasyon düşüşünde rol oynadığını belirtiyor. Android işletim sistemini çalıştıran cihazların uygun fiyatları, iPhone’lara olan ilginin azalmasının bir başka nedeni olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar uzun süredir yeni iPhone modellerinde bekledikleri yenilikleri bulamamaları nedeniyle de tercihlerini değiştirebilirler. Müşterilerin büyük bir yüzdesi iPhone 16 serisini bekliyor olabilir ancak yeni serinin özellikleri hakkında çelişkili raporlar bulunuyor.

Bazı analistler, iPhone 16 modellerinin ilgi çekici özelliklerden yoksun olacağını ve bu durumun Apple’ın sevkiyatlarının düşmesine neden olabileceğini tahmin ederken, diğerleri yapay zeka çağına giriş yapacakları ve satışların artacağını düşünüyor. Apple, şu anda aktivasyon pazar payının üçte ikisini elinde bulunduran Android akıllı telefon üreticileriyle rekabet ediyor ve yeni modellerinin başarısı önemli bir faktör olacak gibi görünüyor. Kullanıcıların beklediği yenilikler ve fiyat politikaları, iPhone satışlarının seyrini etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CIRP Raporuna Göre iPhone Aktivasyon Yüzdesi Düşüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!