G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Çin’in Yeni Uçak Gemisi Fujian Deniz Testlerini Başarıyla Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in 3’üncü uçak gemisi olan Fujian (CV-18), deniz testlerini başarıyla tamamladı. Fujian gemisi, 8 gün süren bir yolculuğun ardından Jiangnan tersanesinde gerçekleştirilen testlerle deneme seyrine çıktı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması tarafından yürütülen test faaliyetlerinde, geminin itki ve güç sistemleri başarılı bir şekilde test edildi.

Type 003 sınıfı uçak gemisi Fujian, Çin kaynakları tarafından tasarlanıp üretilen ilk uçak gemisi olma özelliğine sahip. Zona Militar haberine göre, Fujian uçak gemisi, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan modern uçaklarla donatılacak. Gemide bulunan yeni elektromanyetik katapult sisteminin testleri oldukça önemli bir aşama olarak nitelendiriliyor.

Fujian üzerinde ilk olarak CATOBAR tipi fırlatma ve yakalama sistemleriyle çalışacak olan J-15B savaş uçaklarının test edilmesi planlanıyor. Daha sonra beşinci nesil gemi konuşlu J-35 savaş uçaklarının testlerine başlanacak. Ayrıca, geliştirme aşamasında olan KJ-600 havadan erken ihbar ve kontrol uçağının da Fujian üzerinde testler yapması bekleniyor.

Elektromanyetik Katapult Sistemi (EMALS), donanma için geliştirilen bir uçak fırlatma sistemi olarak biliniyor. EMALS, daha yüksek hızda ve daha güvenli bir şekilde uçak fırlatılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, geleneksel buhar pistonu yerine lineer bir endüksiyon motoru kullanarak uçakları fırlatır. EMALS, daha fazla fırlatma enerjisi potansiyeli sunarken daha az alan ve bakım gereksinimlerine sahiptir. USS Gerald R. Ford gemisinde kullanılan EMALS, çeşitli avantajları ile dikkat çekmektedir.

Sonuç olarak, Çin’in Type 003 sınıfı uçak gemisi Fujian, deniz testlerini başarıyla tamamlayarak ilerleyen süreçte daha fazla operasyona hazır hale gelecektir. Elektromanyetik katapult sistemi sayesinde daha gelişmiş uçakların daha güvenli bir şekilde fırlatılması mümkün olacak. Bu gelişmeler, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması’nın gücünü artırmaya yönelik önemli adımlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin’in Yeni Uçak Gemisi Fujian Deniz Testlerini Başarıyla Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!