G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,04
CNY4,84
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,97
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.175.877,74

Çin, İnşaat Aşamasındaki Nükleer Reaktörlerde Öne Çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, 33 bin 904 megavat kapasiteyle inşaat aşamasındaki nükleer reaktörler arasında lider konumdadır. İran, 6 bin 357 megavat kapasiteyle Çin’i takip ederken, Hindistan 5 bin 900 megavat kapasiteyle üçüncü sırada yer almaktadır. Bu ülkeleri 4 bin 800 megavat kapasiteyle Mısır ve Türkiye takip etmektedir.

Dünya genelinde Temmuz ayı itibarıyla 396 bin 484 megavat kapasiteli 419 nükleer reaktörde enerji üretimi devam ederken, 74 bin 925 megavat kapasiteli 69 reaktörün inşası devam etmektedir. ABD, 102 bin 475 megavat kapasiteyle en yüksek aktif nükleer enerji kapasitesine sahiptir. ABD’yi Fransa ve Çin izlemektedir.

Küresel enerji piyasasında ABD’nin nükleer enerji sepetinde yüzde 26 payı bulunmaktadır. Fransa, Çin, Rusya, Güney Kore ve Kanada da önemli paylara sahiptir. Bu reaktörler toplamda küresel elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılamaktadır.

Çin, Hindistan, İran, Mısır ve Türkiye’de inşaat halinde olan reaktörlerin toplam kapasiteleri dikkate değerdir. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 4 reaktörün aynı anda inşası devam etmektedir ve 2028’e kadar tam kapasite hedeflenmektedir. Bölgesel olarak, Avrupa kıtası en fazla nükleer santrale sahipken, Avrupa’yı Amerika ve Asya izlemektedir.

Son 5 yılda küresel nükleer enerji kapasitesinde belirgin bir artış yaşanmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde nükleer enerjiye olan ilgi artmaktadır. Batı ülkeleri Doğu ülkelerinden daha fazla nükleer kapasiteye sahiptir. ABD, Fransa, Rusya, Kanada ve Ukrayna önemli nükleer enerji üreticileri arasında yer almaktadır.

Çin, Güney Kore, Japonya, Hindistan ve Pakistan da nükleer enerji üretiminde önemli bir role sahiptir. Küresel enerji piyasasındaki nükleer enerji kapasitesinde sürekli bir büyüme eğilimi gözlenmektedir. Son yıllarda devre dışı bırakılan nükleer kapasite de dikkate değerdir. Batı ülkeleri, nükleer enerji üretiminde Doğu ülkelerinden daha fazla kapasiteye sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin, İnşaat Aşamasındaki Nükleer Reaktörlerde Öne Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!