G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

CHP’nin İstanbul Belediyesi’nde Özelleştirme Hamlesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde CHP çoğunluğu elde etti ve belediye bünyesindeki şirketlerde özelleştirme ve satışlar planladıklarını açıkladı. CHP’nin çoğunluğu elde etmesiyle İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, belediyeye ait İGDAŞ şirketinin halka arzı dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarının olduğunu belirtti. Özellikle İGDAŞ’ın 10 milyar dolara kadar değerleme yapabileceği belirtilirken, İGDAŞ’taki İBB hissesinin yüzde 20’nin altına indirilmesi hedeflendiğini paylaştı.

Şirket özelleştirmesi planları sadece İGDAŞ ile sınırlı kalmayacak. CHP’li yöneticiler, İBB bünyesinde bulunan otopark şirketi İSPARK, su şirketi Hamidiye ve ucuz ekmek üreticisi Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu açıkladı. Vural, İGDAŞ’ın ardından İSPARK’ın satışının da gündeme gelebileceğini dile getirdi.

CHP’nin aldığı kararlara karşı İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından İBB’nin iflasın eşiğinde olduğunu ve şirket satışlarının gündemde olduğunu belirten bir paylaşım yaptı. Türkyılmaz, İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural’ın açıklamalarına atıfta bulunarak İGDAŞ, Halk Ekmek, Hamidiye ve İSPARK gibi iştiraklerin satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu vurguladı.

Özetle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yerel seçimler sonucunda CHP’nin çoğunluğu elde etmesiyle birlikte şirket özelleştirme ve satışlar planları gündeme geldi. Özellikle İGDAŞ’ın halka arzı ve İBB hissesinin düşürülmesi hedeflenirken, İSPARK, Hamidiye ve Halk Ekmek gibi şirketlerin de satışı gündemdedir. Ancak bu kararlar AK Partili yetkililer tarafından eleştirilmiş ve İBB’nin mali durumunun iflasın eşiğinde olduğu iddiaları ortaya atılmıştır. Bu gelişmeler üzerine siyasi tartışmalar ve yorumlar devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin İstanbul Belediyesi’nde Özelleştirme Hamlesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!