G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.500,36

CHP’li Milletvekilleri Yeni Müfredatı Protesto Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li milletvekilleri, yeni müfredatı protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. TBMM’den bakanlığa doğru yürüyüşe geçen CHP’li vekiller, açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, ideolojik saplantılarla hazırlanan ve Türkiye’ye dayatılan yeni modeli reddettiklerini belirtti. Emir, çocukların ihtiyacının bilimsel, laik ve çağdaş eğitim olduğunu vurgularken, milli eğitim bakanlarının milli eğitimi dinsel ve gerici düşüncelere bağlamak istediklerini dile getirdi.

CHP’li Emir, “Bu modellerle Türkiye’yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise AKP iktidarının eğitimi niteliksizleştirip piyasalaştırarak dinlendirdiğini belirtti. Özçağdaş, çocukların geleceğini yurtdışında aramak zorunda kaldığını, ailelerin özel okullara sığındığını ve ekonomik zorluklar yaşadığını ifade etti.

Özçağdaş, geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından açıklanan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin eleştirilerde bulundu. Bu yeni eğitim programını çağ dışı ve ideolojik saplantılara dayalı bir manifesto olarak nitelendiren Özçağdaş, programın eğitim bilimleriyle bağdaşmadığını belirtti. CHP’li vekiller, yeni eğitim programının öğrencileri ve ülkeyi geriye götüreceği endişesini dile getirdi.

Müfredat değişikliğine karşı tepkiler sürerken CHP’li vekiller, Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ve halkı bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Eğitim sistemine ilişkin yaşanan sorunların çözümü için adil, nitelikli, laik ve çağdaş bir eğitim talep eden CHP’li vekiller, hükümetin uygulamalarını eleştirmeye devam edeceklerini vurguladı. Müfredat değişikliği konusunda yapılan tartışmaların kamuoyunu da harekete geçirdiği görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Milletvekilleri Yeni Müfredatı Protesto Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!