USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

CHP’den çekilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yeniden aday! DEM Parti ise adayını geri çekti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Kocaeli İzmit ilçesindeki adaylık tartışmaları, mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylıktan çekilmesi ve sonrasında yeniden aday olmasıyla devam ediyor. Daha sonra DEM Parti’nin İzmit adayı olan Avukat Gencer Demirkaya geri çekilme kararı aldı. DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, bu kararın muhalefete kaybettirmemek adına alındığını ve kent uzlaşısı çerçevesinde yapılan bir değerlendirme sonucu olduğunu belirtti.

DEM Parti İzmit adayının geri çekilmesiyle ilgili olarak belediyede DEM Parti üyelerine kadro verileceği iddialarını yalanlayan Tan, partinin amacının muhalefete karşı kaybettirmek olmadığını vurguladı. 2019 yerel seçimlerinde de İzmit’te aday çıkarmayarak CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleyen DEM Parti, bu kez adaylarını geri çekme kararı aldı.

Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığını geri çekmesinden sonra DEM Parti’nin aday gösterdiği Avukat Gencer Demirkaya’nın geri çekilme kararıyla, CHP’nin İzmit’teki rakipleri azalmış oldu. Şimdi gözler önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde neler olacağına çevrildi. DEM Parti’nin adaylarını geri çekmesiyle birlikte, CHP’nin seçimlerde avantajlı duruma geçmesi bekleniyor.

Bu gelişmelerin ardından Kocaeli’de siyasi arenada hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Her iki parti de seçimler için stratejilerini belirlemeye çalışırken, İzmit’teki seçim yarışının nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Sonuç olarak, Kocaeli’de DEM Parti’nin İzmit Belediye Başkan adayını geri çekmesiyle, CHP’nin yeniden avantajlı duruma geçtiği görülüyor. Seçimler öncesinde yaşanan bu gelişmeler, siyasi arenada heyecanlı günlerin yaşanmasına neden oluyor. Bu gelişmelerin seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağını ise önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’den çekilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yeniden aday! DEM Parti ise adayını geri çekti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!