G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

CHP’de Ümraniye Belediye Başkan Adaylığına Skandal İsim! Aykut Erdoğdu Tepki Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABER7, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala CHP’nin adaylık sürecini tamamladığını bildiren bir haberi duyurdu. CHP yönetimi İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını tek tek açıkladı ve CHP’nin Ümraniye Belediye Başkanlığı için CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun adaylığını açıkladı. Bu seçimlerde aday olarak gösterilen Aykut Erdoğdu’nun CHP’nin geçmişindeki kaçak villalar ve terör örgütüne destek veren hendekçi akademisyenler için bağış toplamasından dolayı tepki çekti.

Yerel seçimlere 50 gün kala CHP’nin İstanbul ilçe adaylarını açıkladığını söyleyen Haber7, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılmadığı aday tanıtım toplantısında Ümraniye Belediye Başkanlığı için milletvekili Aykut Erdoğdu isminin duyurulduğunu belirtti. 2011 yılında CHP milletvekili seçilen ve dört dönem bu görevini sürdüren Aykut Erdoğdu’nun Ümraniye ilçesinden aday gösterilmesi partide tartışmalara neden oldu.

Aykut Erdoğdu’nun CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir siteden satın aldığı villanın, planlara göre inşa edilmediği gerekçesiyle mühürlendiğini hatırlatan Haber7, villada kaçak yapılaşmanın tespit edilmesi sonucunda bu kararın alındığını ifade etti. Erdoğdu, villadaki kaçak bölümler için yıkım kararı çıkarılmasının ardından kameralar karşısında eline aldığı balyozla kaçak yapıları yıktığını ve kendisini aklamaya çalıştığını belirtildi.

Haber7, CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Aykut Erdoğdu’nun kaçak yapılarla sınırlı kalmadığını, 2021 yılında Kadıköy Moda’da bir dubleks daire satın aldığını ve iskânı olmayan binanın en üst katında bulunan dairenin kayıtlarda ‘arsa’ olarak göründüğünü, ancak onaylı projesine aykırı imalatlar yapıldığı için iskân alınamadığını ifade etti.

Ardından, Aykut Erdoğdu ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun’un evlendikten sonra yaşadıkları sorunları ve sonrasında partiye geri dönmeleriyle ilgili bir skandal olduğunu bildirildi. Erdoğdu’nun özellikle hendek kazan akademisyenler için para toplamasının yarattığı tepki için ailesinden miras kalan gayrimenkulleri satma gerekliliğini belirten kayıtlı bir konuşması ortaya çıktı. Bu kayıtta, CHP üyeleri arasında adaylık durumları hakkında konuştuğu bilgisi de bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de Ümraniye Belediye Başkan Adaylığına Skandal İsim! Aykut Erdoğdu Tepki Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!