G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.346.325,20

CHP Lideri Özgür Özel’den Sağlık Skandalına Sert Çıkış: ‘Hesap Vermeleri Gerek’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in düzenlediği “6. Ay Tanıtımı” toplantısına katıldı.

Toplantıda, İstanbul’daki “Yenidoğan çetesi” soruşturmasıyla ilgili sürece değinen Özel, bebek ölümlerinin toplumun hafızasında taze olduğunu ve bu soruşturmaya karışan herkesin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Özel, soruşturmada geçen bir ismin CHP ile ilişkilendirilmesi konusuna da açıklık getirdi. Yaptıkları kontrollerde, söz konusu kişinin CHP üyesi olmadığını tespit ettiklerini belirten Özel, buna rağmen parti olarak gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Özel, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun soruşturmada bazı ihmallerde bulunduğunu, denetim konusunda sorumluluklarını yeterince yerine getirmediklerini dile getirdi. Benzeri bir soruşturma başlatılması durumunda, diyaliz hastaları ve diğer sağlık sorunlarıyla ilgili benzer problemlerin ortaya çıkabileceğini de altını çizerek belirtti.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) dönemine de değinen Özel, FETÖ’ye ait mülklerin KHK ile el konulduğunu hatırlattı. “Şimdi OHAL’e gerek yok, OHAL kanun yetkisini kullanalım. Eğer varsanız, zaten yeterli milletvekili sizde var. 128 milletvekili de bizde var,” diyen Özel, FETÖ’nün yaptırdığı hastane ve okullardan, bu meseleyle bağlantılı olan hastanelere de Meclis’te el konulması gerektiğini savundu.

Özel, konuşmasının ardından Ferdi Zeyrek’in 18 yaşına basan ve CHP’ye üye olan kızı Nehir Zeyrek’e parti rozetini taktı. Programda ayrıca Ferdi Zeyrek, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel’den Sağlık Skandalına Sert Çıkış: ‘Hesap Vermeleri Gerek’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!